Ποτέ δεν είναι αργά.

Προχώρα μπροστά και κοίτα. Ό,τι άξιζε να σωθεί, σώθηκε. Ό,τι ήταν να αποχωρήσει, έφυγε και ό,τι μένει να πραγματοποιηθεί είναι εδώ και σου χτυπάει μανιακά την πόρτα για να το ακούσεις. Μη συνομιλείς με το χρόνο. Ο χρόνος μόνο να σε σταματάει ξέρει, ενώ αυτος αντιθέτως στο διάβα του δεν υπολογίζει τίποτε. Προχώρα, κάνοντας αυτό που θέλεις, την ώρα που το θέλεις ή μια περασμένη ώρα, άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά.

Αργότερα από την ώρα που το υπολόγιζες μπορεί να είναι, αλλά αργά ποτέ δε θα είναι. Και τι σημασία έχει αν άργησε λιγάκι; Οι ευκαιρίες μια φορά μας δίνονται και ακόμη και αν πιστεύεις πως για εσένα ήρθε αργά, είναι χρέος σου να την αρπάξεις. Ό, τι ώρα και να είναι, κυνήγησε αυτό που σε κάνει χαρούμενο, και ας μην συμβαδίζει με το χρόνο σου. Εξάλλου από την ημέρα που γεννιόμαστε παλεύουμε με ένα ρολόι προκειμένου να τα προλάβουμε όλα. Τελικά τα έχουμε προλάβει όλα; Είμαστε όπως εμείς ονειρευτήκαμε τους εαυτούς μας ή είμαστε αυτό που ήλπιζαν και στηρίχτηκαν οι άλλοι σε εμάς; Ολοκληρωμένος είναι ο άνθρωπος που δε διστάζει να μάχεται για ό,τι επιθυμεί, όποια στιγμή το επιθυμεί.

Τα όνειρα είναι τα μόνα σε τούτη την προσωρινότητα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Εκμεταλλεύσου τη δύναμή σου και πίστεψε στον εαυτό σου. Ορισμένες φορές η καθημερινότητα είναι τόσο γυμνή που σε φέρνει στη θέση να απορείς για το ποιος πραγματικά είσαι. Έρχεσαι αντιμέτωπος με τις απόψεις του ενός και του άλλου και επηρεάζεσαι τόσο, που αφήνεις για λίγο, για χρόνια ίσως, το εγώ σου παρατημένο σε ένα κουτάκι. Υπάρχουν άνθρωποι που από τα δεκαεννιά τους έχουν μια λαμπρή καριέρα και άνθρωποι που μέχρι τα εννενήντα τους δημιουργούν.

Σημασία δεν έχει ο χρόνος, αλλά η απόφαση. Ας μην ξεχνάμε τον Henry Ford που η ιδέα του πρώτου αυτοκινήτου Ford του ήρθε όταν είχε περάσει τη μέση ηλικία, αλλά και τον Morgan Freeman που πήρε τον πρώτο του κεντρικό ρόλο σε ταινία στα 52 του χρόνια. Καθετί που είναι να έρθει, θα έρθει. Αρκεί όταν θα έρθει, να έχουμε την τόλμη να το κρατήσουμε και να το εξελλίξουμε. Είτε έρθει στα είκοσι, είτε στα σαράντα, είτε στα εξήντα. Εξάλλου, είναι μόνον ένας αριθμός μπροστά σε κάτι τόσο μεγάλο. Γιατί είναι μεγάλο, να βρίσκεις αυτό που αγαπάς…

Εβελίνα Πρεβέντη 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ