Τη σημερινή συνταγή η Ευαγγελία Φωτεινιά, τη διδάχτηκε από την καταπληκτική μαγείρισσα Μανταλένα, με την οποία συνεργάστηκαν αυτό το καλοκαίρι στην Τήνο. Η Ευαγγελία, πρόσθεσε στη συνταγή και μερικά δικά της στοιχεία… Ας την απολαύσουμε!
Υλικά συνταγής:
1/2 του κιλού πατάτες
250 γρ. τυρί, μπαλάκι Τήνου (θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ)
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
ένα ματσάκι μαϊντανό
λίγο πουρέ ή πολέντα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες από την προηγούμενη μέρα και της κρατάμε στο ψυγείο. τις τρίβουμε στον τρίφτη ή αν έχουμε μύλο τις περνάμε από εκεί. Όχι multi η blenter! Τρίβουμε το τυρί, ρίχνουμε τα αυγά, το πιπέρι, το αλάτι, παίρνουμε ένα μπαλάκι μοσχοκάρυδο και τρίβουμε από το ψιλό μέρος του τρίφτη. Ανακατεύουμε με τα χέρια- αν δούμε ότι έχει βγάλει υγρά, ρίχνουμε λίγο πουρέ ή πολέντα και ανακατεύουμε ρίχνοντας και τον μαϊντανό!- Περνάμε με λάδι ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για μισή ώρα περίπου! Καλή σας όρεξη!!!
Ευαγγελία Φωτεινιά, Σεφ
Γεννήθηκε στη Σύρο. Έχει εργαστεί πέραν της δικής της επιχείρησης που διέθετε στη Σύρο, σε πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Φιλοσοφία της είναι να δημιουργεί με υλικά του τόπου της, ανάλογα την εποχή. Πιάτα που αγαπάει είναι αυτά που σερβίρει και βλέπει στο πρόσωπο των ανθρώπων το χαμόγελο της ευχαρίστησης. Όνειρο ζωής της είναι να καταφέρει να κάνει γαστρονομικά ταξίδια. Αγαπημένο φαγητό: Κολοκυθάκια με το κρέας της μανούλας και η γλυκιά τυρόπιτα (τοπική συνταγή) που έφτιαχνε ο Κυρ Γιώργος!!