Ο τέλειος άνδρας!

Οι εποχές αλλάζουν, τα χρόνια περνούν κι ο ανδρικός πληθυσμός ακόμη πασχίζει να ερμηνεύσει το αιώνιο μυστήριο, που δημιουργήθηκε για να ‘ταλαιπωρεί’ το είδος του, αυτό που ακούει στο όνομα γυναίκα! Κι ενώ όπως είπε εις εξ αυτών «οι γυναίκες φτιάχτηκαν για να τις αγαπάμε, όχι για να τις καταλαβαίνουμε», αυτοί επιμένουν στην προσπάθεια να ανακαλύψουν τί κρύβεται πίσω από εκείνο το πολυσήμαντο ‘τίποτα’ και να αποκωδικοποιήσουν το μηχανισμό σκέψης, που ορίζεται ως γυναικεία λογική.

Τι είναι όμως αυτό, που θέλει μία γυναίκα ή καλύτερα τι είναι αυτό, που θέλει από ένα αρσενικό μία γυναίκα και ποια είναι τα στοιχεία, που συνιστούν τον τέλειο άνδρα, όπως μας τον αναφέρει χαρακτηριστικά κι ο λαϊκός αοιδός;

Το προφίλ του ελκυστικού, σωματώδη, επιτυχημένου επαγγελματία με την οικονομική επιφάνεια και τους τρόπους Άγγλου ευγενή είναι αναμφίβολα ένας συνδυασμός στον οποίο δύσκολα θα αντιστεκόταν ένα θηλυκό, καθώς πρόκειται για το κοινώς επονομαζόμενο ‘κελεπούρι’, το κινηματογραφικό ίνδαλμα με τη μορφή ενός σύγχρονου ιππότη για χάρη του οποίου εισακούγονται πολλοί αναστεναγμοί συνοδευόμενοι από ενδόμυχες ευχές μόλις πέσουν οι τίτλοι του τέλους λίγο μετά την ονειρεμένη έκβαση. Ξεφεύγοντας, όμως, απ’ τα πλαστά πρότυπα της τέχνης, είναι προφανές ότι σε μία πραγματική διάσταση και τα ρεαλιστικά δεδομένα της εκάστοτε εποχής ένας τέτοιος συνδυασμός είναι εκτός από ιδιαίτερα σπάνιος, πιθανότατα εξαιρετικά ανεπαρκής. Κι αυτό, γιατί η ομορφιά ενός ανθρώπου δεν είναι συνδεδεμένη με την τελειότητα, αλλά με τη μοναδικότητά του!

Η έννοια της μοναδικότητας αποτελεί βασικό πυλώνα τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στην ψυχοσύνθεση του γυναικείου φύλου. Η δυνατότητα της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας της δεν αναιρεί την ανάγκη για την αναζήτηση εκείνης της ασφαλούς αγκαλιάς, μέσα στην οποία μία γυναίκα γίνεται ευάλωτη έχοντας όμως εξασφαλίσει την ηρεμία, την εμπιστοσύνη και την κατανόηση. Γιατί, η ανασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του ‘ωραίου φύλου’ κι η αίσθηση του επιθυμητού, του ξεχωριστού, του αναγκαίου είναι κάτι, που πάντα θα επιζητά να εξασφαλίσει από το σύντροφό της φορώντας το καινούργιο της φόρεμα, αλλάζοντας χρώμα στα μαλλιά της εξηγώντας μάλιστα τη διαφορά μεταξύ του προηγούμενου κόκκινου χάλκινου και του νέου ακαζού, ετοιμάζοντας ένα δείπνο για δύο, αγοράζοντας ένα όμορφο δώρο, για να ξεκλέψει ένα κομπλιμέντο, ένα ‘είσαι ξεχωριστή’, ένα ‘ σ’ αγαπάω’… Όλα αυτά τα αυτονόητα, που για εκείνη αποκτούν άλλη αξία, όταν ειπώνονται, ιδίως σε ανύποπτο χρόνο στη ρουτίνα της ημέρας.

Η αίσθηση της παρουσίας, όπως κι η είσπραξη ενδιαφέροντος, συγκαταλέγονται εξίσου στα προσδοκώμενα ‘θέλω’ μιας γυναίκας. Είναι γεγονός ότι κατά την πρώτη επαφή και το στάδιο διεκδίκησης υπάρχει η τάση της υπερβολής τόσο στις πράξεις, όσο και στις λέξεις. Με την πάροδο του χρόνου οι απαιτήσεις της καθημερινότητας δίνουν μία πιο ρεαλιστική εκδοχή, στην οποία οι ανάγκες, αποκτούν το ρόλο της μοναδικής προτεραιότητας αφήνοντας την αίσθησης της μοναχικότητας και της παραμέλησης. Είναι σημαντικό για εκείνη, λοιπόν, να λαμβάνει την ίδια κατανόηση με αυτή, που δείχνει, και να διεκδικεί για τον εαυτό της την ύπαρξη του δεύτερου προσώπου της σχέσης, μιας κι αυτή δεν αποτελεί ατομική υπόθεση! Εξάλλου, η μαγεία βρίσκεται στα πιο μικρά σημεία… Ένα γλυκό σημείωμα στο ψυγείο, αφορμή για να ξεκινήσει την ημέρα της με ένα μεγάλο χαμόγελο, ένα κλεφτό τηλεφώνημα ενδιάμεσα από το άπειρο φόρτο εργασίας, υποδήλωση της σκέψης και της έγνοιας, μία έκπληξη, που ανυποψίαστη συναντά γυρνώντας από μία κουραστική ημέρα στο σπίτι. Πράγματα απλά, καθημερινά…

Η γυναίκα θέλει τον άντρα αρσενικό. Ένα αρσενικό με ήθος, χαρακτήρα και κότσια, έτοιμο να χαρίσει απλόχερα σεβασμό, εκτίμηση κι αγάπη σε όποια επιλέξει να τα διεκδικήσει. Θέλει τον άντρα με ψυχή, όχι με πορτοφόλι. Τον άντρα, που θα επιλέξει να δώσει σε αυτή ότι καλύτερο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει κάνοντας τη να νιώσει γεμάτη όχι από ευρώ, αλλά από συναισθήματα. Θέλει τον άνθρωπο, που τα λόγια του θα βρίσκουν αντίκρισμα στις πράξεις του. Έναν άνθρωπο, στον οποίο θα είναι σε θέση να βασιστεί και να τον συμπεριλάβει ως κομμάτι της ζωής της. Θέλει το δικό της άνθρωπο, που οι διαφορές και τα προβλήματα θα αποτελούν για αυτόν πρόκληση να πασχίζει περισσότερο για το μαζί κι όχι αιτία για να τα παρατήσει. Τον δικό της άνθρωπο, που έχει ανάγκη να ζει για αυτήν, κι όχι να ζει με αυτή!

Καθώς, λοιπόν, η επικοινωνία μεταξύ των δύο φύλων θα έχει αιώνια το χαρακτήρα ενός ‘ πύργου της Βαβέλ’ κι η γυναικεία φιλοσοφία θα αποτελεί για τους άντρες ένα αίνιγμα με διαχρονική ισχύ, μία είναι η απάντηση στο τί θέλει μία γυναίκα… Να μην ξεχνάς να της δείχνεις με τον κάθε δικό σου τρόπο πόσο, μα πόσο πολύ την αγαπάς! Αυτός είναι ο τέλειος άντρας! Ο δικός της μοναδικός!

~Δέσποινα Κρικέλη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ