Ορός Βιταμίνης C | Πώς να καταλάβεις αν έχει χαλάσει

Ο ορός βιταμίνης C προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης. Υπάρχει κάτι που να μην αξίζει να λατρέψεις σε έναν ορό βιταμίνης C; Υπάρχει: Το πόσο ασταθές είναι το βασικό συστατικό του.

Ορός Βιταμίνης C | Πώς να καταλάβεις αν έχει χαλάσει

Η βιταμίνη C είναι μια αρκετά ασταθής βιταμίνη, γεγονός που την κάνει ευαίσθητη στο φως, τη ζέστη, τον αέρα, το νερό και ευεπίφορη στην οξείδωση. Ως αποτέλεσμα ο ορός βιταμίνης C χαλάει πολύ εύκολα. Πώς μπορείς να καταλάβεις όμως ότι έχει περάσει η «πρώτη νιότη» του;

Τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις

Το χρώμα

Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβεις αν ο ορός βιταμίνης C έχει χαλάσει είναι να παρατηρήσεις το χρώμα του. Αν από λευκό ή ελαφρώς κίτρινο έχει γίνει σκούρο πορτοκαλί ή καφέ, τότε αυτό σημαίνει πως έχει οξειδωθεί και έχει έρθει η ώρα να τον πετάξεις.

Τη μυρωδιά

Ο πιο δύσκολος αλλά εξίσου αποτελεσματικός τρόπος να καταλάβεις αν έχει χαλάσει ο ορός βιταμίνης C είναι να τον μυρίσεις. Αν μυρίζει περίεργα, τότε ρίξ’ τον κατευθείαν στο καλάθι των αχρήστων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: https://www.missbloom.gr/omorfia/1011492/oros-bitaminis-c-pos-na-katalabeis-an-exei-xalasei/

Φωτογραφία: https://unsplash.com

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ