Οι τέλειες αντιθέσεις μας!

Δεν απαιτώ να αλλάξεις. Θέλω, αλλά ξέρω πως δεν μπορώ να απαιτήσω κάτι τέτοιο από κανέναν. Και εσύ με τη σειρά σου, μην προσπαθείς να δημιουργήσεις πάνω μου κάτι που να σου αρέσει εάν δεν το έχεις βρει ήδη. Γιατί είμαστε αυτά που έχουμε ζήσει, αυτά που αφομοιώσαμε μετά από μια πολύχρονη πορεία σ’ αυτό τον πλανήτη.


Και δε λέω, άνθρωποι είμαστε. Πάντα θα ανακαλύπτεις κάτι που θα σε χαλάει. Αλλά ίσως εκεί βρίσκεται το νόημα, σ’ αυτή την αντίθεση, σ’ αυτή την αντίδραση της φύσης να μας διαφοροποιήσει έστω και λιγάκι. Ξέρω πως θέλεις να είμαι. Ξέρεις πως δεν μπορώ. Και κυρίως, δε θέλω. Και θα στο εξηγήσω απλούστατα: Αν ήθελα,θα ήμουν ήδη. Διανύοντας κάποιες ηλικίες, ενσωματώνουμε στις προσωπικότητές μας πεποιθήσεις και αντιλήψεις, πρότυπα, συνήθειες και συμπεριφορές. Προχωρώντας παρακάτω, επιλέγουμε τι από όλα αυτά θα διατηρήσουμε και από τι θα απαλλαχθούμε.

Έγινα με κόπο αυτό που είμαι. Όπως και εσύ. Ο καθένας μας κοπιάζει για μια αρεστή, πρώτα στον εαυτό του και έπειτα στους άλλους, προσωπικότητα. Και έμενα μου αρέσω, ξέρεις. Γιατί πέρασα και εγώ όπως κι εσύ (δε σταματώ να το υπενθυμίζω) μέσα από ποικίλες διαδικασίες για να γίνω αυτό που είμαι και να νιώθω ικανοποιημένη και συμφιλιωμένη μ’ αυτό.
Δεν θα σου πω τι να κάνεις και πώς θα φερθείς. Γιατί έτσι δε θα βρεθώ ποτέ προ εκπλήξεως και αυτό νομίζω δεν έχει νόημα.

Μου αρέσουν οι απρόβλεπτοι άνθρωποι. Είναι ενδιαφέροντες και τρελοί. Ίσως αυτό να τους καθιστά λιγάκι πιο ευτυχισμένους. Ίσως από την άλλη να είμαστε όλοι έστω και λίγο απρόβλεπτοι βαθιά μέσα μας, εν τέλει. Δε σου ζητάω να αλλάξεις. Και στην τελική, αν ήθελα κάτι τέτοιο, δε θα το μάθαινες ποτέ γιατί πολύ απλά δε θα βρισκόμουν στο πλάι σου. Σου ζητάω να ακούσεις και να νιώσεις τις τέλειες αντιθέσεις μας. Και εγώ περνώντας, θα σου αφήσω λίγη δράση και αρκετή αντίδραση. Γιατί αυτά έχω. Αυτά είμαι.

~Νίκη Λούσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ