Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αργίλου!

Η άργιλος, διεισδύει στους πόρους του δέρματος απορροφώντας τους ρύπους, αποτοξινώνει, επουλώνει πληγές, ανανεώνει τους ιστούς, εξουδετερώνει τα βακτήρια και δρα ενάντια στη γήρανση. Η ποικιλία στα χρώματα οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου. Με την άργιλο μπορείς να φτιάξεις home made μάσκες και κρέμες απολέπισης.

  • Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κύτταρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών.
  • Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δεσμεύοντας τη θερμότητα και δημιουργώντας υπεραιμία.

Ποιος τύπος αργίλου, σου ταιριάζει;

Λευκή άργιλος

Πλούσια σε πυρίτιο, έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε μέταλλα. Είναι η ηπιότερη μορφή όλων των αργίλων. Απομακρύνει τις τοξίνες, απολεπίζει και μαλακώνει τις ξηρές επιδερμίδες.

Κόκκινη άργιλος (Κόκκινη Γη)

Πλούσια σε ιχνοστοιχεία, εξισορροπεί, αποτοξινώνει, ανακουφίζει, δίνει λάμψη. Ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πράσινη άργιλος

Πλούσια σε μεταλλικά άλατα, κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες με τάση για ακμή. Αποτοξινώνει, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συσφίγγει τους πόρους.

Ροζ άργιλος

Έχει ιδιότητες της κόκκινης και της λευκής αργίλου. Δίνει λάμψη, τονώνει και μαλακώνει το δέρμα. Κατάλληλη για λεπτές, ευαίσθητες και ώριμες επιδερμίδες.

Κίτρινη άργιλος

Είναι πλούσια σε μέταλλα, πολύ απορροφητική. Επουλώνει, οξυγονώνει, τονώνει. Κατάλληλη για μεικτές, λιπαρές, ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πηγή: https://www.organicbrands.gr

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ