ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι διαθέτουν μια δύναμη ψυχής και συγκεκριμένα, διαθέτουν ψυχή. Σκέφτονται έχοντας την τάση να τα αναλύουν όλα, να κοιτούν όλες τις παραμέτρους , να προσπαθούν για το καλύτερο που δε θα σηματοδοτεί αποκλειστικά ότι πρόκειται γι’ αυτούς.

Τους ευαίσθητους ανθρώπους θα τους δεις να κλαίνε με τον πόνο σου, να χαίρονται με τη χαρά σου. Διαθέτουν μια ηρεμία που τους κάνει σχεδόν ελκυστικούς, σχεδόν ντροπαλούς, σχεδόν αξέχαστους.

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι μαθαίνουν να ζουν στα άκρα. Να κλαίνε κάθε τόσο, να ονειρεύονται κι ας μην υπάρχει ούτε ένα αστέρι στον ουρανό. Έχουν την τάση να επικεντρώνονται σε λεπτομέρειες που οι άλλοι δεν μπορούν να τις διακρίνουν, έχουν την τάση να τα βάζουν όλα σε τάξη προκειμένου να μην έχουν τύψεις.

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι κάπως τελειομανείς, κάπως αθόρυβοι προκαλώντας  μια ατέρμονη ένταση με ένα άγγιγμα ή ένα σχόλιό τους. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι αποφεύγουν να πληγώνονται, γιατί εκείνοι γνωρίζουν πως τα λόγια πονάνε.

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι πάνω απ’ όλα αποφεύγουν να πληγώνουν. Τη ‘συγγνώμη’ την έχουν για καραμέλα, τα συναισθήματά τους είναι τόσο απίστευτα έντονα που σε κάνουν να απορείς και να ανατριχιάζεις, οι σκέψεις τους σε γεμίζουν, σου αγαλλιάζουν την ψυχή. Καπνίζουν για να ξορκίσουν όλο το άγχος από πάνω τους, πίνουν για να ξαναθυμηθούν όλα τα ξεχασμένα.

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να μένουν κάπου- κάπου μόνοι, για να κάνουν με την ησυχία τους την αυτοκριτική τους. Έχουν γνώθι σαυτόν και δύσκολα δέχονται την κριτική σου αν δεν διαθέτει πάνω από τρία επιχειρήματα. Ξέρουν να απαιτούν χωρίς να πιέζουν καταστάσεις.

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι θα βγούνε στους δρόμους να διεκδικήσουν, θα βοηθήσουν τη γυναίκα που παρακαλάει για ένα κομμάτι ψωμί. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι έχουν το συνήθειο να είναι εκεί όποτε τους χρειαστείς, να διανύουν χιλιόμετρα για να σε δουν, έχουν την ευγένεια να μη σου υπενθυμίζουν ποτέ την προσφορά τους όταν τους χρειάστηκες.

Τους ευαίσθητους ανθρώπους θα τους πετύχεις στην άκρη του γιαλού να πετούν βότσαλα, στο βουνό να ψάχνουν για αγριολούλουδα, στο γραφείο της εταιρείας να μάχονται με θράσος και θάρρος για το καλύτερο. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι κατά βάθος θρασείς και μια σταλιά αυθόρμητοι.

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι καλλιεργημένοι. Αγαπούν την ποίηση, τη λογοτεχνία, είναι ολιγαρκής. Τους φτάνει μια καρέκλα για να ξαποστάσουν, ένα χέρι να πιαστούν, μια αγκαλιά να κουρνιάσουν. Τους φτάνει η αγάπη. Γι’ αυτό τους ευαίσθητους ανθρώπους τους καταλαβαίνεις από μακριά. Απαιτούν αυτό που ίσως, κάπου να έχει στερέψει. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι όμορφα τρελοί.

Εβελίνα Πρεβέντη 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ