Ξηρή επιδερμίδα; Ποια λάθη κάνεις στο ντους;

Όσο κι αν ψάχνεις την τέλεια κρέμα σώματος, πολλές φορές δεν μπορείς να αποφύγεις την εμφάνιση ξηρών περιοχών και το ξεφλούδισμα. Οι ειδικοί επιμένουν πως η φροντίδα της επιδερμίδας σου πρέπει να ξεκινάει στο ντους και να ενισχύεται με την κατάλληλη κρέμα σώματος. Όσο απλό κι αν ακούγεται ένα ντους, να πώς μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας!

Το πολύ ζεστό νερό είναι απαγορευτικό

Το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου και επιδεινώνει τις δερματικές παθήσεις και την ξηρότητα. Από την άλλη, το κρύο νερό δεν ωφελεί παρά μόνο σε περιπτώσεις που κοκκινίζεις πολύ εύκολα. Η χρυσή τομή είναι ένα ολιγόλεπτο ντους με χλιαρό νερό.

Ο αφρός του σαπουνιού: Λίγος και καλός

Όσο περισσότερο αφρό κάνει ένα σαπούνι τόσο περισσότερο ξηραίνει η επιδερμίδα σου. Αυτό συμβαίνει γιατί ο αφρός οφείλεται στην ουσία που έχει την ικανότητα να τραβάει τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα. Αν νιώθεις μια ξηρότητα μετά το μπάνιο δοκίμασε ένα πιο κρεμώδες και ενυδατικό σαπούνι ή ακόμη και καθαριστικά λάδια και θα δεις αμέσως διαφορά.

Οι μάσκες καθαρισμού δεν φέρνουν πάντα αποτέλεσμα

Πολλές από εμάς βάζουμε μάσκα και πλένουμε το πρόσωπό μας μετά το ντους. Αυτό όμως ξηραίνει υπερβολικά πολύ την επιδερμίδα σου. Η σωστή σειρά είναι να βάζεις μάσκα προσώπου πριν να το πλύνεις και μετά το ντους να εφαρμόζεις μια ενυδατική κρέμα για να αποκαταστήσεις την υγρασία της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Miss Bloom https://www.missbloom.gr/omorfia/makigiaz-peripoiisi/xiri-epidermida-5-lathi-pu-kanis-sto-kathimerino-dus/

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ