Ξίδι: 5 ιδιαίτερα πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε μέσα στο σπίτι σας!

Το ξύδι πέρα από τις ευεργετικές και νόστιμες ιδιότητές του, αποτελεί και ένα από τα πιο ισχυρά καθαριστικά αντικειμένων. Παρακάτω, δείτε κάποια από αυτά τα ιδιαίτερα αντικείμενα που το λευκό ξύδι θα σας λύσει τα χέρια στο καθάρισμά τους!

Φούρνος μικροκυμάτων

Αναμείξτε σε ένα γυάλινο μπολ 1 φλ. νερό και 1/4 φλ. ξίδι. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί θα καθαρίσει το φούρνο. Περάστε αμέσως μετά όλες τις επιφάνειες με ένα στεγνό, βαμβακερό πανί.

Λεκέδες από κρασί

Ρίξτε λευκό ξίδι σε ρούχο που σας έχει πέσει κρασί και πλύνετε αμέσως. Το ρούχο σας θα καθαρίσει πριν προλάβετε να ανησυχήσετε γι’αυτό.

Καφετιέρα

Βάλτε στην υποδοχή της καφετιέρας που συνήθως τοποθετείτε νερο, 2 φλ. ξίδι. Λειτουργήστε κανονικά την καφετιέρα σας 2 φορές και θα γίνει και πάλι σαν καινούργια.

Λουλούδια

Για να δείχνουν τα λουλούδια σας φρέσκα για περισσότερο διάστημα, ρίξτε μέσα στο βάζο τους 2 κ.σ. λευκό ξίδι και 2 κ.σ. ζάχαρη.

Παράθυρα

Ανακατέψτε σε ένα βαποριζατέρ ίσες ποσότητες λευκού ξιδιού και νερού και δημιουργήστε το δικό σας καθαριστικό για τα τζάμια. Ψεκάστε τα τζάμια σας με αυτό και έπειτα καθαρίστε με ένα στεγνό, βαμβακερό πανί.

Πηγή: https://spirossoulis.com

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ