Νάνσυ Τριανταφύλλου: Αυτά τα Χριστούγεννα θα ήθελα να μην υπάρχουν δακρυσμένα παιδιά!

Επαγγελματίας αλλά και μητέρα.. Ζεστή, ευγενική, φιλόξενη..Θα ήθελε να ζει στην εποχή των 60s. Ως γνήσιο θηλυκό, εκπροσωπεί όλες τις πέτρες του πλανήτη.. Τη μαγεύει η τέχνη του κοσμήματος και εύχεται αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα ομορφότερα για όλα τα παιδιά του κόσμου..

1.Τι σε κέρδισε στο κόσμημα;

Σε ποια γυναίκα δεν αρέσουν τα κοσμήματα;! Ακόμη και αν κάποιες το αρνούνται, αποκλείεται να μην φοράνε έστω και κάτι…Ένα πολύ μικρο κόσμημα. Καταρχήν με κέρδισε η τέχνη του κοσμήματος… Και η αιτία ήταν ο άντρας μου. Όταν μου έδειξε για πρώτη φορά πώς γίνεται ένα δαχτυλίδι, ενθουσιάστηκα!Πώς από ένα τίποτα, ένα απλό κομμάτι χρυσού, μπορείς να δημιουργήσεις αριστουργήματα με τόση λεπτομέρεια και αυτό να φέρει την υπογραφή σου! Είναι απίστευτη τέχνη, για την οποία πέρα από την εμπειρία που πρέπει να έχεις, η οποία δεν κατακτιέται απλά από μια σχολή, θέλει και πολλή αγάπη. Αρχικά λοιπόν, αυτό με κέρδισε και αυτήν η αγάπη είναι το κίνητρό μου να ενημερώνομαι και να μένω σε εγρήγορση συνεχώς.. 

2.Σε ποια εποχή θα ήθελες να ζεις;

Σίγουρα είναι μια ερώτηση που την έχουμε κάνει σε φίλους μας σε συζητήσεις και οι φίλοι μας σε εμάς.. Πριν από 5-6 χρόνια ίσως απαντούσα: στα 60΄s ή στην αρχαία Ελλάδα ή στην Αναγέννηση ή σ’ οποιαδήποτε άλλη εποχή.. Αναρωτιέμαι αν η εποχή που ζούμε θα είναι η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση στο μέλλον.. Γι’ αυτό ας ζήσουμε το τώρα.. 

 

3. Αν ήσουνα πέτρα, ποια θα ήθελες να ήσουν;

Η Νάνσυ δε θα έλεγα ότι είναι κάποια συγκεκριμένη πέτρα.. Είναι πολλές πέτρες σε μία..(γέλια). Θα μπορούσε για παράδειγμα να με αντιπροσωπεύει ο αχάτης που καταπολεμά τη δειλία ή το σμαράγδι που λένε ότι αυξάνει την αυτοπεποίθηση (γέλια) ή ο αβεντουρίνης, ο οποίος ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Σίγουρα θα με αντιπροσώπευε και ο Λάπις Λάζουλι, γιατί είναι ιδιαίτερα προστατευτικός λίθος, όπως είμαι με τους ανθρώπους που αγαπώ. Θα μπορούσα να γράψω απ’ όλες τις πέτρες ένα χαρακτηριστικό, οπότε είμαι λίγο απ’ όλες, όπως καταλαβαίνεις..(γέλια) 

4. Το κριτήριο για να επιλέξει μια γυναίκα, κοσμήματα; 

Το πρώτο κριτήριο επιλογής, είναι σίγουρα το γούστο της κάθε γυναίκας. Πέρα από αυτό όμως, σημαντικό ρόλο παίζει και η περίσταση για την οποία το θέλει.. Από ένα μονόπετρο ή τις βέρες, μέχρι ένα όμορφο κόσμημα, το οποίο την κάνει να νιώθει ωραία και να τονίζει την αυτοπεποίθησή της.

5. Έρχονται Χριστούγεννα.. Μια ευχή για τα παιδιά..

Μία ευχή για τα παιδιά: Επειδή το φαγητό και η ζεστασιά του σπιτιού δεν είναι πλέον δεδομένα, εύχομαι σε όλα τα παιδάκια του κόσμου να έχουν από μια ζεστή αγκαλιά και φαγητό στο τραπέζι τους. Εάν δεν υπάρχουν αυτά, δεν υπάρχει το σημαντικότερο αγαθό.. Η υγεία! Θα ήθελα να μην υπάρχουν δακρυσμένα, στεναχωρημένα και φοβισμένα ματάκια και όλα τα παιδάκια να είναι ευτυχισμένα.. Εύχομαι.. 

Συνέντευξη: Βιβή Κάραλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ