Υλικά συνταγής:
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση σπαλομίτα)
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 μέτρια κρεμμύδια
ένα πράσο
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι και
λίγο κορν φλάουρ για την σάλτσα
Για τον πουρέ θα χρειαστούμε:
500/600 γραμ. σελινόριζα
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
80 γραμ. βούτυρο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια κομμένα στα 4, το πράσο και αφού τα σοτάρουμε, τα σβήνουμε με λίγο κρασί και τα ρίχνουμε στο ταψί με το κρέας. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα κάνοντας μια τρύπα στη μέση και μετά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προπερασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1.30 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το ταψί, περνάμε τα υγρά που έμειναν από μια ψιλή σήτα και τα βάζουμε σε ένα κατσαρόλι για να δέσουμε την σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ. Ετοιμάζουμε τον πουρέ τυλίγοντας τις σελινόριζες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, τις καθαρίζουμε, τις βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, την κρέμα και το βούτυρο, μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο πουρέ… Στρώνουμε σε μια πιατέλα τον πουρέ, τοποθετούμε το κρέας κομμένο σε φέτες και ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει!
Καλή σας όρεξη!!
Ευαγγελία Φωτεινιά, Σεφ
Γεννήθηκε στη Σύρο. Έχει εργαστεί πέραν της δικής της επιχείρησης που διέθετε στη Σύρο, σε πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Φιλοσοφία της είναι να δημιουργεί με υλικά του τόπου της, ανάλογα την εποχή. Πιάτα που αγαπάει είναι αυτά που σερβίρει και βλέπει στο πρόσωπο των ανθρώπων το χαμόγελο της ευχαρίστησης. Όνειρο ζωής της είναι να καταφέρει να κάνει γαστρονομικά ταξίδια. Αγαπημένο φαγητό: Κολοκυθάκια με το κρέας της μανούλας και η γλυκιά τυρόπιτα (τοπική συνταγή) που έφτιαχνε ο Κυρ Γιώργος!!