Μοσχάρι καπαμά (Καλαμάτας), από τον Πατέρα Παρθένιο

Υλικά συνταγής: 

1 κ. μοσχάρι ελιά κατά προτίμηση

1π. λευκό κρασί

2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

2-3 γαρύφαλλα

2-3 κόκκους μπαχάρι

2 ξυλάκια κανέλα

4 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: 

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε αρκετά το κρέας. Αφού ροδίσει το κρέας προσθέτουμε το πελτέ και ανακατεύουμε ώστε να τσιγαριστεί και αυτός. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μπαχαρικά και λίγο λίγο νερό μέχρι να βράσει αρκετά το κρέας μας και να μείνει μια πηχτή σάλτσα. Παράλληλα περνάμε από το τηγάνι τις πατάτες να δημιουργήσουν μια ελαφριά κρουστά εξωτερικά και της προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας λίγο πριν το τέλος ούτως ώστε να τελειώσει το φαγητό μας μαζί.

Μην ξεχάσω! 

Το μοσχάρι αποτελεί μια σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών και αμινοξέων. Είναι μια αποδοτική τροφή πρωτεΐνης και ενέργειας πλούσια σε Β12, σελήνιο, σίδηρο νιασίνη, χολίνη και φώσφορο. 

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ