Μη με πας από το σπίτι…

Μη με πας από το σπίτι, πήγαινε με αν θέλεις στο Θεό ή έστω σε κάποιο μέρος που να είναι θεϊκά, σχεδόν πανέμορφα, σχεδόν γιατί εμείς μπορούμε με μόνο εφόδιο τη σκέψη να τα κάνουμε όντως πανέμορφα, σα σε ζωγραφιά ερασιτεχνική που κρύβει μεγαλύτερη μαεστρία από κάθε άλλη ενός επιτυχημένου ζωγράφου… Μη με πας από το σπίτι, πήγαινέ με εκεί που η καρδιά κατοικεί και αισθάνεται σαν το σπίτι της. 

Πήγαινέ με εκεί που η αγάπη εκτυλίσσεται στο εύρος της, που πλούτη δεν υπάρχουν και ας νιώθεις πλούσιος, εκεί που θα πήγαινες και θα ξανά πήγαινες, καλύτερα, εκεί που δε θέλεις να φύγεις. Πήγαινε με εκεί που μένεις, μήπως βρω και εγώ τη μόνιμη φωλιά μου, τη μόνιμη συντροφιά μου, να μην αναλώνομαι σε εφήμερες αγάπες και ξεθωριασμένους έρωτες. Στα ουτοπικά, σε αυτά που θέλουμε όλοι αλλά δεν επιχειρούμε να τα φτιάξουμε, γιατί νιώθουμε πως είμαστε μικροί. Πήγαινέ με εκεί που και ο πιο μικρός έχει αξία… 

Πήγαινέ με σε χωριά να ανακαλύψω τη μαγεία του παραδοσιακού, σε πόλεις να εντυπωσιαστώ με την αίσθηση της ταχύτητας, σε νησιά για να χαθώ στα υπέροχα ηλιοβασιλέματά τους. Πήγαινέ με εκτός συνόρων, να αφουγκραστώ τον διαφορετικό πολιτισμό. Πήγαινε με εκεί που θέλεις εσύ και, κάνε τα λεπτά να φαίνονται δευτερόλεπτα, τους μήνες να φαίνονται μέρες και παίξε με τον χρόνο σα να είναι ο καλύτερός σου φίλος. Πήγαινέ με αν θέλεις εκεί που χρόνος δεν υπάρχει, εκεί που ο άνθρωπος δε μεγαλώνει, αν γίνεται να μην πεθαίνει κιόλας. 

Πήγαινέ με σ’ ένα δέντρο και άσε με να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια, εκεί που αίσθηση του φόβου δεν υπήρχε. Πήγαινέ με εκεί που δεν υπάρχει φόβος για τίποτα, γιατί εδώ έχει κατακλύσει κάθε μας σκέψη. Εκεί που δε θα υπάρχουν προβλήματα και προβληματισμοί, εκεί που όλα είναι πιο εύκολα. Όλα είναι πιο εύκολα σε αυτή τη ζωή. Πήγαινέ με εκεί που έχουν καταλάβει το νόημά της. 

Εβελίνα Πρεβέντη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ