Μεσοθεραπεία: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Τι είναι η μεσοθεραπεία; Η θεραπεία αυτή έχει ως στόχο την επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας. Με άλλα λόγια, μέσα από μια διαδικασία προκαλείται ένας μικροσκοπικός τραυματισμός, σε επίπεδο που φυσικά δεν είναι ορατός, ώστε να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός και να «χτίσει» σε αυτό το σημείο κολλαγόνο και ινώδη ιστό. Με τη βαθιά ενυδάτωση που επιτυγχάνεται, το δέρμα δείχνει φανερά αναζωογονημένο και αισθητά πιο απαλό.

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία;

Kάθε θεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά από εγχύσεις βιταμινών και υαλουρονικού οξέος, μιας ιδιαίτερα υδρόφιλης ουσίας που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα. Παραλλαγή της θεραπείας – και μάλιστα πολύ δημοφιλής – είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου αντί για το κοκτέιλ βιταμινών χρησιμοποιούμε τον ορό του αίματος, του υπό θεραπεία ατόμου. Το μόνο που αλλάζει στη διαδικασία είναι η πραγματοποίηση μια μικρής αιμοληψίας πριν την έναρξη της θεραπείας.

Κάθε πότε γίνεται η μεσοθεραπεία;

Ένα τυπικό πρόγραμμα εφαρμογής, περιλαμβάνει τρεις αρχικές θεραπείες με μεσοδιαστήματα 2 έως 4 εβδομάδων. Ακολουθούν επαναλήψεις της θεραπείας κάθε 2 έως 4 μήνες.

Πονάει η μεσοθεραπεία;

Σχεδόν όχι. Το σχεδόν καθώς και το όχι οφείλονται στο ότι πριν την θεραπεία γίνεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας λιδοκαίνης/ πριλοκαίνης στις υπό αγωγή περιοχές για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έτσι καταφέρνουμε μείωση των ενοχλημάτων κατά ένα 80% ενώ το υπόλοιπο 20% είναι το τίμημα για να διατηρήσετε υγιές το δέρμα σας.

Η μεσοθεραπεία αφήνει σημάδια;

Επειδή πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία, πάντα υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας σε κάποια σημεία μικρού μώλωπα, πιθανότητα που αυξάνεται με κάποιες φαρμακευτικές αγωγές σχετικά με τις οποίες θα σας έχει ενημερώσει ο γιατρός σας (π.χ. αντιφλεγμονώδη φάρμακα aspirin, mesulid, voltaren, ενώ δε μας ενοχλούν depon, panadol). Μετά το πέρας της θεραπείας υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. Αυτή καθώς και τυχόν μώλωπας, καλύπτονται άριστα με κάποιο ειδικό καλυπτικό προϊόν ή απλό μέικ απ.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.missbloom.gr/omorfia/makigiaz-peripoiisi/mesotherapia-mythi-alithies-ke-osa-prepi-na-xeris-super-diagonismos/

https://toperiodikomou.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ