Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς!

Οι μαξιλαροθήκες έχουν ημερομηνία λήξης. Όπως όλα τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε συχνά, έτσι και αυτές, με την πάροδο του χρόνου ξεθωριάζουν, το ύφασμά τους φθείρεται και τις περισσότερες φορές καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων. Όσο κι αν ομορφαίνουν τα μαξιλάρια και το κρεβάτι μας, έρχεται η στιγμή που πρέπει να τις αντικαταστήσουμε.

Όχι όμως πια! Μην πετάς τίποτα. Οι μαξιλαροθήκες μπορούν να πάρουν μια νέα πνοή αν τις ανακυκλώσεις. Η μεταποίηση εξάλλου των περισσότερων υλικών μπορούν να αναγεννήσουν υπέροχα έργα τέχνης και άκρως χρηστικών αντικειμένων που μας λύνουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

Αποθήκευσε σεντόνια και τραπεζομάντηλα

Τοποθετήστε τα διπλωμένα σεντόνια μέσα σε μια μαξιλαροθήκη, ώστε να μπορείς να ανακτήσεις ολόκληρα σετ εύκολα. Επίσης -voilà!- θα έχεις μια πιο τακτοποιημένη ντουλάπα.

Φτιάξε ένα ξεσκονόπανο και βάλε τέλος στη σκόνη

Αφαίρεσε προσεκτικά τη βρωμιά σύροντας μια μαξιλαροθήκη σφίγγοντας την ανάμεσα στα χέρια σου και σύροντάς την αργά σε μια σκονισμένη επιφάνεια. Και αντίο σκόνη, τόσο απλά!

Δημιούργησε μια παιδική ποδιά

Κόψε τρύπες για το κεφάλι και τους βραχίονες και ράψε τα υπόλοιπα σημεία. Το παιδί σου θα απολαύσει τη ζωγραφική κι εσύ δεν θα φοβάσαι μη σκουπιστεί με τις μπογιές επάνω στα ρούχα του.

Αποτελεί τέλεια ιδέα για να τοποθετήσεις τα εσώρουχά σου στο πλυντήριο

Τοποθέτησε τα εσώρουχα σε μια μαξιλαροθήκη και κλείσε τις άκρες πριν τα πλύνεις για να ελαχιστοποιήσεις το σπάσιμο, τα σκισίματα και τα κατεστραμμένα κουμπώματα από τα σουτιέν.

Πηγή: https://www.queen.gr

Photo by Mediamodifier on Unsplash

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ