Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε Γαλακτομπούρεκο

Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef

Υλικά συνταγής:

500 γρ. φύλλο κρούστας
250-300 γρ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο)

Υλικά για την Κρέμα:

1.000 γρ. γάλα φρέσκο
350 γρ. ζάχαρη κρυστ.
60 γρ. κορν φλάουερ
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 τμχ αβγά μεγάλα
½ ξύσμα λεμόνι
1 στικ βανίλια σκόνη
50 γρ. βούτυρο 82% (τέλος)

Σιρόπι:

1.000 γρ. νερό
2.000 γρ. ζάχαρη κρυστ.
300 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το βράζουμε. Σε ένα σκεύος αναμιγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουερ και ομογενοποιούμε. Όταν φτάσει το γάλα σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ενσωματώνουμε σ`αυτό το μείγμα μας ανακατεύοντας με σύρμα χειρός απαλά. Φτάνουμε το μείγμα σε βρασμό μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια και το βούτυρο και την αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει.

Εκτέλεση:

  • Βουτυρώνουμε δύο φύλλα κρούστας με βούτυρο γάλακτος
  • Απλώνουμε στο κέντρο μια ποσότητα κρέμας
  • Διπλώνουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε
  • Τοποθετούμε σε ταψί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά, περίπου
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και στραγγίζουμε το βούτυρο αν υπάρχει
  • Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστό το γλυκό μας

Βαθμός δυσκολίας: 2

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ