Εύκολες μέθοδοι απολέπισης προσώπου και σώματος

Ο τρόπος για να επιταχύνουμε την ανανέωση της επιδερμίδας εύκολα και γρήγορα είναι η επιτάχυνση της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων που στοιβάζονται στην επιφάνειά της που ευθύνονται για την άτονη, τραχιά και θαμπή όψη της. Δηλαδή με τη γνωστή σε όλους μας απολέπιση. Παρακάτω παρουσιάζονται εύκολες μέθοδοι για σπιτική απολέπιση προσώπου και σώματος.

Απολέπιση προσώπου

Βρεγμένη πετσέτα

Πριν από τον καθαρισμό μας, βρέχουμε με ζεστό νερό μία μικρή βαμβακερή πετσέτα, τη στραγγίζουμε καλά και τρίβουμε απαλά την επιδερμίδα για 1 λεπτό. Η πετσέτα θα συμπαρασύρει τα νεκρά κύτταρα και με τον καθαρισμό θα λάμψει.

Scrub

Όλοι γνωρίζουμε την πιο δημοφιλή μέθοδο απολέπισης, το scrub. Επιλέγουμε μία σύνθεση με φυσικούς κόκκους αντί για τεχνητούς, που είναι πιο φιλική στο περιβάλλον…

Μάσκα με κόκκους

Αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα ή ακμή, χρησιμοποιούμε μια μάσκα βαθύ καθαρισμού με κόκκους, που δε χρειάζεται τρίψιμο. Επιπλέον, περιέχει συστατικά που καταπολεμούν τα βακτηρίδια που ευθύνονται για την ακμή, όπως το σαλικυλικό οξύ.

Απολέπιση σώματος

Σφουγγάρι από λούφα

Καθημερινά κατά τη διάρκεια του ντους μας χρησιμοποιούμε αυτό το σφουγγάρι για αποτελεσματική απολέπιση επιμένοντας στα τραχιά σημεία (γόνατα, αγκώνες, πέλματα).

Scrub

Μετά το ντους, απλώνουμε το προϊόν στο σώμα μας και τρίβουμε με ένα μαλακό σφουγγάρι ή με τις παλάμες μας κάνοντας ομοιόμορφες κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά. Ξεβγάζουμε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπιζόμαστε απαλά.

Βούρτσα (dry brushing)

Μας επιτρέπει να κάνουμε απολέπιση στην πλάτη και σε περιοχές που δε φτάνουμε με τα χέρια. Πριν από το ντους, βουρτσίζουμε τη στεγνή μας επιδερμίδα.

Συχνότητα απολέπισης:

Όσον αφορά τη συχνότητα απολέπισης, εξαρτάται από τον τύπο και τη συμπεριφορά της επιδερμίδας. Για παράδειγμα, για τον ξηρό τύπο ενδείκνυνται δυο φορές τον μήνα. Για τον κανονικό μία φορά την εβδομάδα, ενώ για τον λιπαρό ή μεικτό ως και 2 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: https://www.vita.gr

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ