Μάνος Πατσικας: Νους υγιής εν σώματι υγιεί!

Μάνος Πατσικας..Τον συναντήσαμε σ’ ένα από τα πιο παλιά και σύγχρονα γυμναστήρια αυτής της πόλης.. στο Genesis fitness for all. Μας υποδέχτηκε και μας μίλησε για τα οφέλη της γυμναστικής.. ψυχικά και σωματικά! 

1. Πόσα χρόνια είστε στο χώρο του αθλητισμού;

Θα έλεγα μια ζωή. Από μικρός ήμουνα πολύ κινητικός και έπαιζα συνέχεια μπάλα, κρυφτό, κυνηγητό κ.α. Επαγγελματικά, εικοσιπέντε χρόνια δραστηριοποιούμαι στα γυμναστήρια ως group fitness instructor και ως personal trainer. Υπήρξα και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Spirit fitness club για εννιά χρόνια.

2. Αθλείται ο κόσμος της Λάρισας;

Σίγουρα ναι! Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος γενικά έχει συνειδητοποιήσει τα οφέλη της γυμναστικής στη βελτίωση της υγείας του και της ποιότητας της ζωής του γι’ αυτό και την έχει εντάξει στο πρόγραμμά του. Ειδικά από τότε που και οι γυναίκες πλέον γυμνάζονται, τα γυμναστήρια γεμίζουν, σε σχέση πάντα με παλιότερα που απείχαν. Τα γυμναστήρια, είναι πλέον πιο προσιτά και τα ωράριά τους είναι όλη την ημέρα μέχρι τις έντεκα το βράδυ, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία.

3. Συνήθως τι προτιμούν;

Προτιμούν τρέξιμο στο ποτάμι ή όταν πρόκειται για γυμναστήριο οι άντρες τα βάρη και οι γυναίκες κυρίως pilates.

4. Σας βλέπουμε πολύ συχνά να παίρνετε μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις..

Πράγματι. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ξαναγύρισα σε αγωνιστική δράση, συμμετέχοντας σε αγώνες τρίαθλου και μαραθωνίου, αγωνίσματα δηλαδή αντοχής.

5. Τι θα αλλάζατε στο χώρο της άθλησης;

Νομίζω ότι τα γυμναστήρια και οι ομάδες χρειάζονται επαγγελματίες που να ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενο. Κατά συνέπεια αυτού, θα έπρεπε να ενημερώνονται και να πηγαίνουν σε σεμινάρια γιατί πολλά αλλάζουν.

6. Γυμναστήριο ή φύση;

Σίγουρα φύση, με προετοιμασία στο γυμναστήριο. Τι σημαίνει αυτό; Τρέχεις, κολυμπάς, κάνεις ποδήλατο, ανεβαίνεις στο βουνό για σκι, παίζεις μπάλα, μπάσκετ, ρακέτες κλπ. Χωρίς όμως να έχεις κάνει μια προετοιμασία με γυμναστική και ενδυνάμωση στο γυμναστήριο θα τραυματιστείς. Ο συνδυασμός και των δυο, δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα!

7.Δυο λόγια για τις μέρες των Χριστουγέννων..

Βγείτε, διασκεδάστε, χαρείτε το γιορτινό τραπέζι, κάντε όμως και ένα περίπατο μακρινό να κάψετε τα εξτρά. Υγεία σ’ όλο τον κόσμο και αγάπη.. Καλά Χριστούγεννα!! 

Συνέντευξη: Βιβή Κάραλη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ