Λαγάνα μοναστηριακή


Υλικά συνταγής: 
1 κ. αλεύρι
150 γρ. προζύμι ή 1 ½ κύβο μαγιά νωπή
2 ½ φλ.  νερό χλιαρό
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. γλυκάνισο
Σησάμι

Εκτέλεση: 
Σε ένα μπολ διαλύουμε το προζύμι ή την μαγιά με το χλιαρό νερό και αφού τα διαλύσουμε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και το γλυκάνισο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το αλεύρι και όταν αρχίσει να σφίγγει ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε μια ζύμη μαλακιά και όχι σκληρή. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα κομμάτι από το ζυμάρι μακρόστενο το οποίο απλώνουμε σε μήκος με τα δάχτυλα μέχρι να κάνουμε ένα λεπτό στρώμα ζύμης και από πάνω το πιέζουμε με τα δάχτυλα να αφήσει δαχτυλιές. Το ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε όσα ζυμάρια μας βγουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ