Κώστας Αργυρόπουλος: Η σκιά του Κώστα Καραμανλή στο Δήμο της Λάρισας

Εδώ και 15 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό ενός ηγέτη και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Κo Κώστα Καραμανλή. Μας εξομολογείται στιγμές από τη θέση που υπηρετεί γεμάτος περηφάνια και συγκινείται κάθε φορά που αναφέρεται στη σχέση του με την Εκκλησία… Πιστεύει στο θεσμό της οικογένειας, αγαπά τον αθλητισμό που ασχολείται από μικρο παιδί.

Το πάθος και ο δυναμισμός του, τον οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση στη πόλη όπου μεγάλωσε και αγαπά. Ονειρεύεται να δει τη Λάρισα ως το πρώτο διακομιστικό κέντρο της χώρας… Επίσης θεωρεί ευλογία την παρουσία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο, διότι επέφερε ηρεμία στους κόλπους της Εκκλησίας που τόσο επιθυμούσε ο λαός της Λάρισας. Κυρίες και κύριοι, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Λάρισα Μπροστά…!

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά;

Η αγάπη μου για την πόλη που μεγάλωσα, η ανησυχία μου για τα προβλήματα που υπάρχουν σ’ αυτή, και είναι πολλά, η εμπειρία που απέκτησα τόσο από την εργασία μου όσο και από το πολιτικό περιβάλλον που δραστηριοποιούμαι και φυσικά, το πάθος και ο δυναμισμός που διαθέτω, με οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, με γνώμονα να προσφέρω στους συμπολίτες μου. Επιπλέον, βλέποντας και υιοθετώντας το πρόγραμμα της επικεφαλής του συνδυασμού μας ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, Κας Ρένας Καραλαριώτου, το οποίο πιστεύω ότι θα βάλει τις βάσεις για μια σύγχρονη και ελκυστική Λάρισα.

Εδώ και 15 χρόνια βρίσκεσαι από τη θέση του αστυνομικού δίπλα σ’ έναν ηγέτη, πρώην Πρωθυπουργό της χώρας μας, τον Κώστα Καραμανλή. Θεωρείς πως η επαφή μαζί του σε βοήθησε στην απόφασή σου;

Πρώτα απ’ όλα, να ξεκαθαρίσω ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν οικειοποιείται κανέναν και δεν μπαίνει σε μικροπολιτικές. Σαφώς όμως και βοήθησε στην απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά. Και να θυμίσω κάποιες βασικές αρχές που έχει εκφράσει στο παρελθόν, καθώς έχει πει πως «δεν πρόκειται να βάλω καμιά σκοπιμότητα πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας μου«. Αυτό σημαίνει ότι εγώ που ενστερνίζομαι τις ιδέες του, δεν πρόκειται να κάνω κάτι που δεν θα είναι για το συμφέρον της πόλης μου. Ο Κώστας Καραμανλής έχει πει επίσης ότι «δεν πρόκειται να υποτάξω ποτέ το μέλλον της κοινωνίας μας σε κομματικές επιδιώξεις«. Αυτό σημαίνει ότι και εγώ δεν πρόκειται να χωρίσω τους Λαρισαίους ανάλογα με την κομματική, παραταξιακή ή προσωπική τους προτίμηση. Ο Κώστας Καραμανλής έχει πει ακόμη πως «προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου και όχι για τις προσωπικές μου φιλοδοξίες«. Αυτό σημαίνει ότι και εγώ θέλω να είμαι χρήσιμος για την πόλη μου και για τους ανθρώπους της…

Θέλω να δω τη Λάρισα ως το 1ο διακομιστικό κέντρο της χώρας μας

Μίλησέ μου για την επόμενη μέρα…

Την επόμενη μέρα τη βλέπω με Δήμαρχο τη Ρένα Καραλαριώτου και νίκη του συνδυασμού Λάρισα Μπροστά. Στην επόμενη μέρα θέλω να δω συγκεκριμένες λύσεις στα ουσιώδη προβλήματα της πόλης μας. Προσωπικά, θέλω να ζω σε μια έξυπνη πόλη με σύγχρονες υπηρεσίες ώστε με ευκολία οι πολίτες να εξυπηρετούνται μέσω των e-ΚΕΠ. Θέλω να δω ένα κέντρο χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα με αστυνόμευση, με χώρους στάθμευσης και σωστές εξόδους στα οχήματα, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητά μας. Θέλω να δω τη Λάρισα ως κέντρο Ιατρικού Τουρισμού, που με τη σωστή προβολή θα προσελκύουμε τους πολίτες της κεντρικής Ελλάδας και θα τους παρουσιάζουμε τα τόσα πολλά νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης, που διαθέτει η πόλη μας. Θέλω να δω τη Λάρισα ως το 1ο διακομιστικό κέντρο της χώρας μας που εκτός του οδικού και σιδηροδρομικού άξονα, να αποκτήσει επιτέλους και πολιτικές πτήσεις το αεροδρόμιο ώστε να δώσουμε πνοή και αίγλη στη πόλη μας… Θέλω να δω σύγχρονα αθλητικά κέντρα που να μπορούν να αντέξουν και να αναλάβουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα ώστε να γίνουμε πόλος έλξης και για τα μικρά παιδιά της Λάρισας που δεν έχουν δει ποτέ μεγάλα events από κοντά. Η θέληση, η ζωντάνια και ο δυναμισμός υπάρχει, θέλουμε όμως και την ψήφο σας για να τα υλοποιήσουμε και να πάμε τη ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Η εκκλησία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μου.

Ποια είναι η σχέση σου με την εκκλησία;

Η εκκλησία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μου. Η εξομολόγηση και τα μυστήρια είναι η βοήθεια στη ζωή μας. Από μικρό παιδί στο κατηχητικό σχολείο, που η Λάρισα είναι ευλογημένη σε αυτό τον τομέα, γιατί με την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΕΣΤΊΑ ΚΑΙ την ΓΕΧΑ έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη διαπαιδαγώγηση των νέων αλλά και γενικότερα όλων των ανθρώπων που επιθυμούν να έχουν την ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ζωή. Επίσης, τα μοναστήρια της Λάρισας είναι κάστρα ορθοδοξίας και τα θεωρώ δεύτερο σπίτι μου και ο λόγος είναι ότι οι γονείς μου από μικρά παιδιά μας οδήγησαν στο να πηγαίνουμε και να αγαπάμε τη μοναστηριακή ζωή. Φυσικά στη Λάρισα έχουν υπάρξει πολλές μορφές της ορθοδοξίας, αλλά θα αναφερθώ σε δυο πνευματικές προσωπικότητες που γνώρισα, τον Μακαριστό γέροντα Αθανάσιο Μυτιληναίου, που σαν παιδί άκουγα τους λόγους του στο μοναστήρι στο Στόμιο και στον Άγιο Χαράλαμπο, και πραγματικά ο λόγος του ήταν λόγος αποκαλύψεως. Και κατά δεύτερον, τον Γέροντα Σεραφείμ Δημόπουλο, αυτόν το Άγιο Παπουλάκο που χάιδευε την ψυχή μου και της οικογένειάς μου και που ο Άγιος Παΐσιος παρότρυνε τους Λαρισαίους επισκέπτες του να πηγαίνουν στον πατέρα Σεραφείμ. Τέλος, θα κλείσω ότι στη Λάρισα, στην τόσο ταλαιπωρημένη Μητρόπολη, έχουμε τη χαρά και την ευλογία να βρίσκεται ένας άξιος ποιμενάρχης, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμος, του οποίου η προσωπικότητα επέφερε ηρεμία στους κόλπους της εκκλησίας, που τόσο επιθυμούσε ο λαός της Λάρισας. Είναι για όλους μας χαρά Κυρίου η παρουσία του εδώ και πραγματικά θέλω να Του χαρίσει Ο Θεός πολλά έτη.

Απολαύστε την στιγμή της νίκης μέσα από τις φωνές των ηττημένων

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας στιγμές δίπλα στον πρώην Πρωθυπουργό Κύριο Κώστα Καραμανλή;

Θα αναφέρω μόνο δύο από τα περιστατικά που με σημάδεψαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης σαν ασφάλεια Πρωθυπουργού. Το πρώτο είναι, μετά το πέρας της συνόδου του ΝΆΤΟ στο Βουκουρέστι και μετά την έξοδο από την αίθουσα του Έλληνα Πρωθυπουργού, αρχίσανε να βρίζουν οι άνθρωποι της αποστολής των Σκοπίων και ειδικά ένας χαρακτηριστικά με κοτσίδα, με άσχημες εκφράσεις. Εκείνη την ώρα εμείς πήγαμε να αντιδράσουμε αλλά μας σταμάτησε ο Κώστας Καραμανλής και μας είπε «Μην κάνετε τίποτα και απολαύστε την στιγμή της νίκης μέσα από τις φωνές των ηττημένων.» Και η δεύτερη στιγμή που θα μου μείνει στη μνήμη μου είναι στη συνάντηση στο σπίτι του Αρχιεπίσκοπου στο Ψυχικό, όπου ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο κύριος Χριστόδουλος, αποχαιρετούσε τον Κώστα Καραμανλή για τελευταία φορά πριν φύγει από τη ζωή και ξέροντας ότι δεν θα ξανά ειδωθούν, του μίλαγε όπως ο πατέρας στον γιο. Πραγματικά αυτόν τον δεσμό φιλίας και τον αμοιβαίο σεβασμό, μόνο ο θάνατος μπορούσε να τους χωρίσει…

Όλα τα παιδιά στο γήπεδο να παραμείνουν μακρυά από καταχρήσεις και ουσίες.

Ο αθλητισμός είναι η μεγάλη σου αγάπη;

Ο αθλητισμός είναι συνώνυμο με τη ζωή μου. Ασχολούμαι από 8 χρόνων κυρίως με το άθλημα του μπάσκετ όπου για 30 χρόνια έπαιξα σε διάφορες ομάδες της Λάρισας και της Αθήνας σε εθνικό και ερασιτεχνικό επίπεδο με πολλές διακρίσεις. Ήμουν μαθητής του αθλητικού Γυμνασίου Λάρισας που με μεγάλη στεναχώρια βλέπω ότι η πολιτεία το έχει εγκαταλείψει, όπου εκεί μέσα εκτός από αθλητές διαμορφώνεται και ο χαρακτήρας των παιδιών. Είχα τη χαρά στα πρώτα χρόνια της αθλητικής σταδιοδρομίας να έχω έναν σπάνιο προπονητή, παιδαγωγό, άνθρωπο, τον Νίκο Χατζή, τον πρώτο μου προπονητή που μας έμαθε ότι ο πρωταθλητισμός είναι πολύ πιο κάτω από τον αθλητισμό και τον ευχαριστώ γιατί μας δίδαξε να χαιρόμαστε το παιχνίδι και την παρέα με όλα τα ιδανικά της ζωής μέσα αλλά κυρίως έξω από το γήπεδο. Στα χρόνια του αθλητισμού το πάθος περίσσευε με πολλές χαρές, με λάθη που μερικές φορές με έφερναν σε σύγκρουση με το είναι μου, αλλά πάντα με αγάπη για το άθλημα και την ομάδα μου. Έχω ζήσει πολλές χαρές αλλά κυρίως αυτό που αποκόμισα είναι ότι ο αθλητισμός σώζει ζωές, σώζει τα παιδιά από δύσκολα μονοπάτια και δίνει διεξόδους σε όλους εκεί που οι άλλοι χτίζουν τείχη. Ο σκοπός μου και ο στόχος μου, είναι όλα τα παιδιά στο γήπεδο να παραμείνουν μακρυά από καταχρήσεις και ουσίες.

Πώς συνδυάζεται η αυτοδιοίκηση με την εργασία και την οικογένεια;

Η προσπάθεια μου στην τοπική αυτοδιοίκηση σε συνδυασμό με την εργασία και την οικογένειά μου δεν θα μπορούσε να συνδυαστεί αν δίπλα μου δεν υπήρχε ένας τόσο υπέροχος, υπομονετικός και μεθοδικός άνθρωπος, η μητέρα των παιδιών μου και σύντροφος της ζωής μου, η οικονομολόγος Δήμητρα Παπαχρήστου. Δήμητρα σ’ ευχαριστώ για όλα…!

Ευχαριστούμε το Nouvelle Cafe et Bar για τη φιλοξενία!

Συνέντευξη: Βιβή Κάραλη

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ