Κρεατοσφερίδια εν πλω (Γιουβαρλάκια), από τον Πατέρα Παρθένιο

Υλικά συνταγής: 

1 κ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 μεγ. κρεμμύδι τριμμένο

3 αυγά

2 φλ. μικρά καφέ ρύζι νυχάκι

2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 λεμόνια

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Αλεύρι

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά το κρεμμύδι το 1 αυγό, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι και το ελαιόλαδο. Καλό είναι να αφήσουμε μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο νερό η ζωμό κρέατος και παράλληλα πλάθουμε το μείγμα μας σε μικρά καφεδάκια. Όταν αρχίζει να κοχλάζει το νερό περνάμε από το αλεύρι ένα ένα τα γιουβαρλάκια μας και αφού τα τινάξουμε τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για μισή ώρα περίπου σε σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και κάνουμε κατά τον γνωστό τρόπο το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό μας. Σερβίρετε ζεστό σαν σούπα με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και για τους ποιο ιδιαίτερους δοκιμάστε να το συνοδεύσετε με στραγγιστό γιαούρτι.

Μην ξεχάσω! 

Ένας δυναμικός θρεπτικός συνδυασμός που ενισχύει και τονώνει τον νευρικό και μυϊκό σύστημα και γεμίζει της αποθήκες σιδήρου στον οργανισμό.

Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική γαστρονομία από τον Πατέρα Παρθένιο

E-mail: pateras.parthenios1@gmail.com

Τηλ. Επικ. 6989460989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ