Κρακοβία: Η ωραιότερη πόλη της Πολωνίας

Η Κρακοβία είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά την πρωτεύουσα Βαρσοβία, καθώς και ένα από τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της χώρας. Χαρακτηρίζεται ως το διαμάντι, καθώς διαθέτει μια παραμυθένια Παλιά Πόλη αλλά και ιστορικά μνημεία που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές…

Τι να επισκεφθώ στην Κρακοβία;

Βόλτα στην Κεντρική Πλατεία της Κρακοβίας

Η Κεντρική Πλατεία της Κρακοβίας βρίσκεται στο κέντρο της Παλιάς Πόλης και είναι γεμάτη ζωντάνια, υπέροχη αρχιτεκτονική και αποτελεί τη μεγαλύτερη μεσαιωνική εμπορική πλατεία του κόσμου.

Επίσκεψη στη Βασιλική της Αγίας Μαρίας

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή εκκλησία κοντά στην Κεντρική Πλατεία της Κρακοβίας, η οποία είναι φτιαγμένη σε γοτθικό ρυθμό, κτίστηκε το 1347 και το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό της στοιχείο είναι οι δυο πύργοι σε διαφορετικό ύφος και διαφορετική ύψη. Έχει ύψος 80 μέτρα και είναι γνωστή για το ξύλινο τέμπλο του όποιο σκάλισε ο Φάιτ Στος. Κάθε ώρα, παίζεται ένα σήμα τρομπέτας -το οποίο αποκαλείται το Χεϊνάλ μαριάτσι- από τη κορυφή του ψηλότερου από τα δύο κωδωνοστάσια.

Επίσκεψη στο Άουσβιτς

Το ρίγος και το δέος που νιώθετε φτάνοντας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς και περνώντας το κατώφλι µε την κυνική επιγραφή «Arbeit macht Frei» (η εργασία απελευθερώνει), δύσκολα μπορεί να περιγραφεί. Μια ξενάγηση στην ιστορία και τα φρικτά εγκλήµατα των Ναζί, µε κάθε τοίχο, κάθε γωνιά, κάθε ανατριχιαστικό «έκθεµα» να αποτελεί µάρτυρα της κτηνωδίας που είχε αποτέλεσµα τον θάνατο 1.100.000 ανθρώπων στους θαλάµους αερίων και τα κρεµατόρια του στρατοπέδου.

Εξερευνήστε: Αλατωρυχεία Βιελίτσκα

Συγκαταλέγεται στη λίστα µε τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και δέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες από όλο τον κόσµο και πράγµατι είναι ένα από τα απόλυτα must visit της χώρας. Τα Αλατωρυχεία Wieliczka (Βιελίτσκα), το δεύτερο σε αρχαιότητα της Ευρώπης, µόλις 15 χλµ. από την Κρακοβία, αποτελεί µια ξεχωριστή «µητρόπολη» στα έγκατα της γης, µε ιστορία που ξεπερνάει τα 700 χρόνια.

Κάστρο της Βαβέλ

Το κάστρο της Βαβέλ ήταν κάποτε το σπίτι του βασιλιά της Πολωνίας από τον 13ο έως τον 17ο αιώνα. Σήμερα, το κάστρο μετατράπηκε σε εθνικό μουσείο που παρουσιάζει τον πλούσιο τρόπο ζωής του βασιλιά και της μοναρχίας. Αποτελείται από πέντε επιμέρους τμήματα μεταξύ των οποίων οι αίθουσες του παλατιού, τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του βασιλιά, το θησαυροφυλάκιο και το οπλοστάσιο, έκθεση ασιατικής τέχνης και διάφορα άλλα εποχικά δρώμενα. Must είναι η θέα από την κορυφή του που θα σας κόψει την ανάσα!

Πηγή: https://www.travelstyle.gr

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ