Καππαδοκια: Ενα ταξιδι ζωης!

Η Καππαδοκία είναι περιοχή της ανατολικής Τουρκίας και την συνθέτουν 5 επαρχίες. Απ’ αυτές, μια ωραία επιλογή για να μείνετε είναι η επαρχία της Καισαρείας και συγκεκριμένα το χωριό Göreme, που είναι γνωστό για τους ιδιαίτερους βράχους που το κοσμούν αλλά και τις βόλτες με το αερόστατο. Είναι μια επαρχία μικρή, όμορφη που σε ταξιδεύει εκτός πραγματικότητας.

Υπόγειες πόλεις

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που αξίζει να κάνεις στην Καππαδοκία, είναι να επισκεφθείς μια υπόγεια πόλη. Οι δυο πιο διάσημες είναι η Kaymakli Underground City και η Derinkuyu Underground City. Σ’ αυτές οι υπόγειες πόλεις κατοικούσαν άνθρωποι κατά τη Βυζαντινή εποχή, προκειμένου να προστατευτούν από τους Άραβες εισβολείς. Μέσα στους χώρους των υπογείων πόλεων θα ανακαλύψεις πώς ζούσαν τότε οι άνθρωποι. Είναι χώροι στενοί, γι’ αυτό κάνε την επίσκεψή σου ή πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το απογευματάκι για να αποφύγεις την πολυκοσμία και να το απολαύσεις.

Βόλτα με αερόστατο

Είναι σίγουρα από τα πράγματα που αξίζει να δοκιμάσεις. Και αυτό γιατί, θα ανακαλύψεις την ομορφιά του ουρανού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, νιώθοντας για λίγο παιδί που το παρασύρει όλη η μαγεία των αερόστατων, καθώς βρίσκονται ταυτόχρονα με εσένα, χιλιάδες αερόστατα στον ουρανό. Βέβαια, είναι μια δραστηριότητα υψηλή σε τιμή, γι’ αυτό καλύτερα να ψάξεις την πρόσβασή σου ηλεκτρονικά, ώστε άμα μπορέσεις να γλιτώσεις κάποια χρήματα.

Η Κοιλάδα της αγάπης (Love Valley)

Όταν βρεθείς στην κοιλάδα της αγάπης θα καταλάβεις γρήγορα από πού έχει πάρει το όνομα της. Τεράστιοι βράχοι σε σχήμα φαλού κατακλύζουν το μέρος, δημιουργώντας ένα «αγαπησιάρικο» και εντυπωσιακό τοπίο. Είτε από κοντά, είτε ψηλά από το αερόστατο, η εικόνα είναι ενδιαφέρουσα.

Η τέχνη της κεραμικής στο Avanos.

Η περιοχή έχει παράδοση μιας και λόγω του κόκκινου ποταμού (το μακρύτερο ποτάμι της Τουρκίας) οι τεχνίτες έχουν πρόσβαση σε κόκκινο πηλό, ιδανικός για την κεραμική. Στο Avanos θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς κάποιο από τα οικογενειακά εργαστήρια και να δεις όλη τη διαδικασία παραγωγής ενός κεραμικού και ίσως έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και εσύ!

Το κάστρο Uchisar

Στην πόλη Uchisar, μόλις 5 χιλιόμετρα από το Göreme θα βρεις το υψηλότερο σημείο της περιοχής, το κάστρο Uchisar! Πρόκειται για έναν τεράστιο βράχο που έχει σκαλιστεί και έχουν δημιουργηθεί δωμάτια, μιας και κάποτε έμεναν άνθρωποι. Σήμερα, η είσοδος στους εσωτερικούς χώρους δεν επιτρέπεται λόγω πιθανών κατολισθήσεων. Ωστόσο, η θέα από την κορυφή είναι ατελείωτη, ενώ η ανάβαση είναι αρκετά εύκολη. 

Μια επίσκεψη στην όμορφη Καππαδοκία, θα σας πείσει.

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ