Καθαριστικό χαλιών: Φτιάξτο μόνος σου

Φυσικά και ο καθαρισμός των χαλιών απαιτεί πολλά περισσότερα από μια… ηλεκτρική σκούπα. Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να μαζεύει όλη τη σκόνη από την επιφάνεια, ωστόσο δεν απολυμαίνει τα βαθύτερα στρώματα και τις ίνες του χαλιού. Μια λύση είναι να τα πάτε στο καθαριστήριο. Αυτή η λύση, όμως, κοστίζει και γι’ αυτό ίσως έχετε αποφασίσει να τα καθαρίσετε μόνοι σας.

Εμείς θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα πανίσχυρο και πολύ φυσικό καθαριστικό που θα απομακρύνει τα βακτήρια από τα χαλιά και τις μοκέτες σας και θα τα κάνει να μοσχομυρίζουν. Για να το φτιάξετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

-Ρίξτε δύο φλιτζάνια νερό και 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι σε ένα δοχείο. Το ξύδι θα καθαρίσει, θα αρωματίσει και θα απολυμάνει το χαλί σας χωρίς να το χαλάσει.

-Βάλτε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα μέσα στο δοχείο. Η σόδα καθαρίζει και αρωματίζει εξίσου καλά με το ξύδι.

-Ρίξτε ¼ φλιτζανιού απορρυπαντικό πλυντηρίου μέσα στο δοχείο. Είναι ιδανικό για το καθάρισμα των χαλιών και θα αφήσει μια αίσθηση φρεσκάδας.

-Βάλτε ένα καθαρό ύφασμα μέσα στο μείγμα που φτιάξατε και τρίψτε το χαλί. Αν έχετε ατμοκαθαριστή, τότε ρίξτε το μείγμα μέσα στο δοχείο του και χρησιμοποιήστε τον όπως θα τον χρησιμοποιούσατε κάθε άλλη φορά.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο http://spirossoulis.com/category/home/tips/

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ