Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα!

Στη ζωή σου ακούς συχνά να σου λένε να κυνηγάς τα όνειρά σου κι όμως κανείς δε σου μαθαίνει το πώς. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να κυνηγάς αυτό που πραγματικά ποθείς. Υπάρχουν πολλά εμπόδια που μπορεί να συναντήσεις μπροστά σου, όπως άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια όνειρα, είτε ακόμα και άλλα δικά σου όνειρα που είχες ξεχάσει ή δεν κατάλαβες ποτέ ότι είχες. Και μπροστά σε όλα αυτά πελαγώνεις…

Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να βρεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις κι ακόμα κι όταν το βρεις, δεν είναι απίθανο να είσαι γεμάτος ανασφάλειες και αμφιβολίες. «Επέλεξα σωστά;», «Είναι αυτό που πραγματικά θέλω;», «Θα τα καταφέρω;». Και μέσα σε όλα αυτά έχεις τόσους ανθρώπους γύρω σου να σου λένε να κυνηγάς τα όνειρά σου. Κι όμως κανείς δε σε ρώτησε αν όντως γνωρίζεις ποια είναι τα όνειρά σου κι αν είσαι σίγουρος γι’ αυτά. Πίστεψέ με αν οι αμφιβολίες και οι ανασφάλειες επιμένουν, δεν είναι αυτό το πραγματικό σου όνειρο. Μπορεί να είναι ακόμη μία επιθυμία, αλλά σίγουρα δεν είναι το όνειρό σου. Αυτό το όνειρο για το οποίο θα έκανες τα πάντα, θα περνούσες από φουρτουνιασμένες θάλασσες για να καταφέρεις να βρεθείς στη γαλήνη που μπορεί να σου προσφέρει η πραγματοποίησή του. Και όλη αυτή η σύγχυση συμβαίνει γιατί συχνά οι άνθρωποί μας ρωτάνε για τα όνειρά μας κι εμείς από ντροπή απαντάμε και κάποιες φορές αυτό που απαντάμε είναι οι επιθυμίες μας κι όχι τα πραγματικά μας όνειρα. Διότι, νιώθουμε άσχημα να πούμε πως δε γνωρίζουμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Κι αφού απενοχοποιήσουμε την αδράνεια στα όνειρα κι έπειτα βρούμε τι είναι αυτό που θέλουμε, σειρά έχει να μάθουμε πώς επιτυγχάνονται οι στόχοι. Είναι αρχή της ζωής σε κάθε τομέα της. Πρώτα θέτεις το στόχο σου, μετά κοιτάς τους τρόπους που έχεις στη διάθεσή σου για να τον πετύχεις και μετά τους χρησιμοποιείς. Παρόλα αυτά σπάνια μαθαίνουμε ποια είναι τα όπλα μας απέναντι σε όσα μας εμποδίζουν να πετύχουμε τα όνειρά μας. Κι ακόμα πιο σπάνια μαθαίνουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε σωστά. Κι η εκπαίδευση με τα όπλα που κατέχουμε είναι σκληρή, διαρκής κι επίπονη. Κρύβει παγίδες και απογοητεύσεις αλλά με σωστή καθοδήγηση από τους ανθρώπους μας είναι εύκολο να μάθουμε όχι μόνο πότε και πώς να τα χρησιμοποιούμε, αλλά και αν τα όνειρα για τα οποία επιλέγουμε να παλέψουμε αξίζουν αυτήν τη μάχη.

Ύστερα από όλα αυτά τι μένει; Η απόλαυση, η ικανοποίηση! Ξέρεις τι θέλεις, ξέρεις πώς θα το επιτύχεις, εφαρμόζεις όσα έμαθες από τους γύρω σου και από την ίδια τη ζωή και τέλος πετυχαίνεις το στόχο σου. Τα κατάφερες! Άγγιξες το όνειρο και μπορείς να απολαύσεις τα οφέλη. Τώρα όλοι οι άνθρωποί σου είναι υπερήφανοι για εσένα, μα πάνω από όλα είσαι περήφανος ο ίδιος για τον εαυτό σου. Στο κάτω κάτω αυτό έχει σημασία. Δε μετράει αν θα βρεις ποιο είναι το όνειρο της ζωής σου αργά ή γρήγορα, γιατί όταν το βρεις θα κάνεις τα πάντα για να το πραγματοποιήσεις, κι αφού το πραγματοποιήσεις η ικανοποίησή σου θα είναι αμέτρητη και θα είναι όλη δική σου!

~Γεωργία Καγιάννη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ