ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΣ: Γραμμισμός II, εγκαίνια έκθεσης Τετάρτη 18 Απριλίου στις 20:00

Στις 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ΓΡΑΜΜΙΣΜΟΣ II του Ιωάννη Κυπαρισσούς, ο οποίος κλείνει το μάτι στην εμμονή της ιστορίας με τα ρεύματα και τις κατατάξεις. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο ART GALLERY ΜΑΡΓΩΝΗΣ, Αθ. Διάκου 11, Λάρισα. Ο Γιάννης Κυπαρισσούς δουλεύει καλλιτεχνικά καθημερινά, δημιουργώντας έργα που ταυτόχρονα θα σημαίνουν τη φυγή, αλλά και τη σούμα της εβδομάδας. Η ζωγραφική για τον ίδιο δεν είναι τέχνη φωνακλάδικη, είναι περισσότερο μια διακριτική συντροφιά, η οποία ωστόσο έχει έναν καταλυτικό ρόλο στη ζωή, την κάνει βιώσιμη. 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 20:00

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 5 Μαΐου 

ΩΡΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 09:00-14:00 18:00-21:00 ΣΑΒΒΑΤΟ: 09:00-14:00

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6974830183

Ιωάννης Κυπαρισσούς: Το πρώτο σχήμα που κάνουμε είναι η γραμμή… είναι το λογικό και το εύκολο. Περνάει στην λήθη. Έκτοτε συνειδητά ή όχι οι γραμμές συλλέγονται μορφοποιώντας την καθημερινότητά μας σε πακέτα μνήμης, σε χρονοντούλαπα δωματίων του εγκεφάλου μας. Ήρθε ο χρόνος και αποφασίζω να ανοίξω και να ξετυλίξω τα κουβάρια της μνήμης τραβώντας τα νήματα προσπαθώντας να απεικονίσω αποκαλύπτοντας τις γραμμές που ξεχάστηκαν. Βγάζω τώρα τις γραμμές μου και τις ταξιδεύω πάνω στην επιφάνεια που ζωγραφίζω κι αυτές παίρνουν ζωή, χρώμα, κίνηση. Τις απλώνω, τις τρέχω, τις σβήνω, τις επαναφέρω, τις πολλαπλασιάζω, τις καλύπτω, τις εφάπτω, τις σκουραίνω ή τις ξανοίγω, τις ζυγίζω, τις ευθιάζω, τις κατευθύνω παντού. 

Είναι οι γραμμές που όλοι έχουμε δει αλλά όχι έτσι χρησιμοποιημένες ζητώντας να τις ξαναδείτε γιατί τις επαναφέρω με έναν τρόπο δικό μου αποκαλύπτοντάς τες, δαμάζοντάς τες, κατακτώντας τες σε σχήματα και σχέδια ατελείωτα. 

Έπειτα έρχεται η τεχνολογία, η συνέχεια του ταξιδιού στο μέλλον με έναν τρόπο διαφορετικό, πιο οικείο στους νεότερους, πιο εντυπωσιακό για τους υπόλοιπους από τον γιο μου Δημοσθένη που με video art δίνει άλλη διάσταση στις γραμμές, τις κινεί πραγματικά σε ένα κόσμο φανταστικό μιας καινούργιας γενιάς δημιουργώντας ένα δυνατό εικαστικό αποτέλεσμα. 

 

toperiodikomou.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ