Ιρλανδία: Τα μέρη που πρέπει να δεις!

Mε έκταση λίγο μικρότερη από αυτή της Πορτογαλίας, η Ιρλανδία είναι μια απομακρυσμένη νησιωτική χώρα στη βορειοδυτική Ευρώπη, με μακρά ιστορία, ενδιαφέροντα μνημεία και κουλτούρα και ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού ανήκει στην Ιρλανδική Δημοκρατία, ενώ το βορειοανατολικό μέρος του, που ονομάζεται Βόρεια Ιρλανδία, ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι άγριας ομορφιάς χερσόνησοι στα ΝΔ του νησιού, τα μελαγχολικά, βραχώδη τοπία στη δυτική ακτή, οι λίμνες και οι γραφικές πόλεις, αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους που κάνουν την Ιρλανδία δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Και φυσικά, όπου κι αν πάτε, θα βρεθείτε σε κάποιο από τα «ίχνη» που έχει αφήσει η πλούσια ιστορία του τόπου.

Δουβλίνο 

Το Δουβλίνο είναι μια ανθρώπινη πόλη την οποία διασχίζει ο ποταμός Liffey και σχεδόν κάθε γειτονιά της έχει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα. Αν θα έπρεπε να την παρομοιάσουμε με κάποια ελληνική, αυτή θα ήταν η Θεσσαλονίκη. Ο πληθυσμός της είναι λίγο κάτω από 1.300.000, ενώ με τα περίχωρα φτάνει το 1.800.000 κατοίκους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων στο κέντρο της είναι λίγων ορόφων με αποτέλεσμα να σου δίνει την αίσθηση ελευθερίας και τη δυνατότητα να θαυμάσεις τα φυσικά αξιοθέατα της τα οποία είναι πάρα πολλά σε σχέση με το μέγεθός της. Τα περίχωρα του Δουβλίνου είναι γεμάτα πράσινες επίπεδες εκτάσεις στις οποίες παρεμβάλλονται οικισμοί, αποτελούμενοι κυρίως από μονώροφα και διώροφα κτίρια.

Κylemore abbey

Ιδρύθηκε στο κάστρο Kylemore για καλόγριες που εγκατέλειψαν το Βέλγιο στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το κάστρο επίσημα κτίστηκε ως ιδιωτική κατοικία από τον Mitchell Henry ως δώρο στη γυναίκα του, η οποία πέθανε λίγο αργότερα σε νεαρή ηλικία. Ο Henry δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ και έχτισε ένα μικρό καθεδρικό ναό στο κάστρο στη μνήμη της αγαπημένης του. Είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου, που πρέπει να επισκεφθείς.

Ενικό Πάρκο Connemara

Δίπλα από το Kylemore Abbey, βρίσκεται το Ενικό Πάρκο Connemara. Μια πολύ όμορφη περιοχή που μπορείς να οδηγήσεις τριγύρω αλλά και να αρπάξεις μια από τις πολλές ευκαιρίες που σου δίνονται για πεζοπορία μέσα στο πάρκο. Η περιοχή είναι ήρεμη και απομακρυσμένη από τη Δυτική ακτή της Ιρλανδίας και αυτό ακριβώς είναι που την καθιστά τόσο ξεχωριστή…

Slieve league

Εκεί θα δεις τα υψηλότερα βράχια της Ευρώπης. Στο Slieve league βλέπεις την αληθινή ομορφιά και νιώθεις ότι τα έχεις όλα!

https://toperiodikomou.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ