Ιδέες για brunch στο σπίτι μας!

Είναι λίγο αργά για πρωινό και λίγο νωρίς για μεσημεριανό; Το brunch είναι η καλύτερη λύση! 

Pancakes 

  • 2 κουπες αλεύρι
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 μπέικιν
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις. Ανοίγεις μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνεις το αυγό χτυπημένο, το γάλα και το βούτυρο.Χτυπάς καλά με το μίξερ να μη μείνουν καθόλου γρομπαλάκια γιατί θα μας βγουν στο τηγάνι. Η ζύμη πρέπει να είναι ένας πηχτός χυλός. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς λίγο περισσότερο γάλα ή αλεύρι ανάλογα με το αλεύρι που χρησιμοποιείς.

Ομελέτα με τυρί και λαχανικά

 2 πατάτες

1 κρεμμύδι ξερό

½ πιπεριά

60 γρ τυρί χαμηλών λιπαρών

3 αυγά (3 ασπράδια, αλλά μόνο 1 κρόκο)

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Κόβετε τις πατάτες σε κυβάκια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και το τυρί σε μικρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις πατάτες να τηγανιστούν. Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις βγάζετε από το τηγάνι και μετά ροδίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν τα αφαιρείτε και αυτά. Αδειάζετε το τηγάνι εντελώς από το λάδι και το ξαναβάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε μέσα ξανά τις πατάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και ανακατεύετε. Στο τέλος, ρίχνετε τα κυβάκια από το τυρί, κάνετε ένα πολύ γρήγορο ανακάτεμα για να πάει παντού και ρίχνετε τα αυγά αφού προηγουμένως τα έχετε χτυπήσει. Ψήνετε από τη μία μεριά και μετά με ένα καπάκι αναποδογυρίζετε την ομελέτα μέχρι να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Κρουασάν βουτύρου

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

15 γρ. ξηρή μαγιά

5 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

300 ml χλιαρό γάλα

1 πλάκα βούτυρο γάλακτος (250 γρ.)

1 αυγό (για επάλειψη)

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός του βουτύρου (και του αυγού, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος για να τα αλείψουμε) στο γάντζο του μίξερ ή στο χέρι για 10′. Αλευρώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Όσο φουσκώνει η ζύμη βάζουμε το βούτυρο, όπως είναι από το ψυγείο, ανάμεσα σε λαδόκολλα και με πλάστη το ανοίγουμε. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο. Αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο μεγαλύτερου μεγέθους από το μέγεθος του βουτύρου που ανοίξαμε. Βάζουμε στη μέση του φύλλου το βούτυρο και διπλώνουμε σαν φάκελο ώστε να το κλείσουμε μέσα. Το πατάμε με τον πλάστη και το ανοίγουμε σε φύλλο. Πασπαλίζουμε με αλεύρι κατά διαστήματα για να μην κολλάει η ζύμη στην επιφάνεια και στον πλάστη. Ξαναδιπλώνουμε τη ζύμη, διώχνοντας το περίσσιο αλεύρι με πινέλο. Τυλίγουμε σε μεμβράνη το φάκελο και τον βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο ξανακλείνουμε σε φάκελο, σε μεμβράνη και τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο, ανοίγουμε φύλλο και ξανακλείνουμε σε φάκελο. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες έως και ένα βράδυ. Βγάζουμε τη ζύμη και την κόβουμε στα δύο. Ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι σε παραλληλόγραμμο φύλλο και κόβουμε τριγωνάκια. Πατάμε το κάθε τρίγωνο, αν χρειάζεται με τον πλάστη. Τυλίγουμε σε κρουασάν, τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 20′. Καλή επιτυχία!

Σάντουιτς με τσιαπάτα ολικής

1 τσιαπάτα ολικής

2 φέτες καπνιστό ζαμπόν Δράμας

2 φέτες χοιρινή μπριζόλα

2 φέτες γραβιέρα Κρήτης

2 κ.γ. πάστα ελιάς

Ανοίγουμε στα δύο την τσιαπάτα και αλείφουμε την κάθε εσωτερική επιφάνεια με την πάστα ελιάς. Επάνω στη μία πλευρά τοποθετούμε το καπνιστό ζαμπόν, τη χοιρινή μπριζόλα, τη γραβιέρα και καλύπτουμε με τη μισή τσιαπάτα. Ζεσταίνουμε στον φούρνο για 2-3 λεπτά το σάντουιτς και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα. Πηγή: www.lifo.gr

 

toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ