Η Μαίρη Γιαλαμά με το Myamel, μας προσφέρουν τα πιο αρωματικά σαπούνια!

Ποιος δε μαγεύεται από ένα περιποιημένο αρωματικό σαπούνι; Η μυρωδιά, το σχήμα, η υφή, είναι κάποια από αυτά που σε ωθούν να τo αναζητήσεις και να τo χρησιμοποιήσεις. Η Μαίρη Γιαλαμά, σου χαρίζει αυτήν την απόλαυση, μέσω του καταστήματός της Myamel. Εμείς γνωρίσαμε την Master των αρωματικών σαπουνιών και μιλήσαμε μαζί της γι΄αυτήν την σύγχρονη και όμορφη τάση…!

Τι ακριβώς είναι τα αρωματικά σαπούνια;

Τα αρωματικά σαπούνια, είτε είναι σαπούνια λαδιού, που παράγονται για παράδειγμα με καυστική σόδα, φυτικά έλαια, όπως ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο και φυτικά βούτυρα, όπως βούτυρο κακάο ή μάνγκο. Αρωματίζονται με αιθέρια έλαια ή με αρωματικά έλαια. Επίσης, αρωματικά σαπούνια είναι και τα σαπούνια γλυκερίνης που φτιάχνονται από έτοιμη σαπουνόμαζα και αρωματίζονται επίσης με αρωματικά έλαια και αιθέρια.

Ασχολείστε χρόνια;

Ασχολούμαι επαγγελματικά από το 2013. Ωστόσο, η γνωριμία μου με την παραγωγή σαπουνιού ξεκίνησε στην ηλικία των 16 ετών, όταν εργάστηκα ως μαθήτρια, στις διακοπές του καλοκαιριού, σε μεγάλη βιομηχανία παραγωγής σαπουνιού, στη Γερμανία, όπου ζούσα.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει ένα αρωματικό σαπούνι;

Το θέμα δεν είναι να προτιμήσει το αρωματικό σαπούνι, αλλά το χειροποίητο, φυσικό σαπούνι, που φτιάχνεται με αγνά υλικά, χωρίς parabens, συντηρητικά και άλλα χημικά πρόσθετα. Όταν πλένεσαι με φυσικό σαπούνι αισθάνεσαι την καθαριότητα στο δέρμα σου και παράλληλα νιώθεις την ενυδάτωση. Ειδικά, όταν το σαπούνι έχει συστατικό και κάποιο ενυδατικό, θρεπτικό βούτυρο, όπως το βούτυρο κακάο ή το βούτυρο καριτέ.
Βέβαια, όταν το σαπούνι έχει και ωραίο άρωμα και σχήμα, σε δελεάζει ακόμα περισσότερο να το χρησιμοποιήσεις και να απολαύσεις τις εξαιρετικές ιδιότητές του. Έχω πολλούς πελάτες που στην αρχή λυπόντουσαν να χρησιμοποιήσουν τα σαπούνια μου, γιατί δεν ήθελαν να χαλάσουν το ωραίο σχήμα. Το έπαιρναν στο σπίτι τους για να στολίσουν το μπάνιο ή κάποιον άλλο χώρο. Με τον καιρό όμως, το ξεπέρασαν αυτό και τώρα μου ζητάνε το πιο όμορφο σαπούνι για να πλυθούν. Φανταστείτε τι ωραία αίσθηση είναι να σαπουνίζεστε με ένα σαπούνι σε σχήμα cup cake το οποίο μοσχοβολάει ανθισμένη κερασιά! Ή το παιδάκι σας να πλένει τα χέρια του με ένα σαπούνι σε σχήμα ψαράκι και τα χεράκια του να μυρίζουν πούδρα μετά;!

Από που εμπνέεστε τα σχέδια;

Όταν επισκέπτεται κανείς το εργαστήριό μου ή και την σελίδα μου στο facebook ( Myamel – Greek Royal Soap ) , συνήθως μου λέει ότι τα σαπούνια μου μοιάζουν με γλυκά…. Εμπνέομαι από τούρτες, γλυκά, πάστες, από έργα τέχνης και από φωτογραφίες που απεικονίζουν ιδέες διακόσμησης.

Πόσο χρόνο θέλει μια δημιουργία σας;

Ένα σαπούνι μπορεί να φτιαχτεί σε 10 λεπτά, αλλά μπορεί και να χρειαστούν μέρες για να ολοκληρωθεί. Η διαδικασία συνήθως διαρκεί κάποιες ώρες. Εξαρτάται από το είδος του σαπουνιού, την τεχνική αλλά και την ποσότητα που παράγω.

Οι πελάτες ζητούν συγκεκριμένα πράγματα;

Οι περισσότεροι πελάτες επιλέγουν το ωραίο σαπούνι και εκείνο που θα τους αρέσει πιο πολύ στην οσμή. Η πρώτη κίνηση που κάνουν όταν πιάνουν ένα σαπούνι στο χέρι τους, είναι να το μυρίσουν. Έπειτα, ρωτάνε για τα συστατικά, για τις ιδιότητες κλπ. Συνήθως ψάχνουν σαπούνια που θα βοηθήσουν την ακμή στην εφηβεία, την κυτταρίτιδα, την ενυδάτωση, την ξηροδερμία. Τονίζω πάντα, ότι η κύρια ιδιότητα του σαπουνιού είναι ο καθαρισμός του δέρματος. Έπειτα, ανάλογα με τα πρόσθετα συστατικά που περιέχει, θα βοηθήσει ως ένα βαθμό στην καταπολέμηση δερματικού προβλήματος. Το σαπούνι από μόνο του δεν κάνει θαύματα.Επειδή εκτός από τα σαπούνι για προσωπική χρήση, παράγω και σαπούνια για γάμο, βάπτιση, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για σαπούνια μπομπονιέρες, για δώρα καλεσμένων και ιδιαίτερων περιστάσεων, όπως γενέθλια…

Διεύθυνση: Μανουσάκη 24

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 702 1597


Συνέντευξη: Βιβή Κάραλη


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ