Η θέα είναι καλύτερη από ψηλά..!

Έχεις νιώσει ποτέ μόνος, ενώ δεν είσαι; Έχεις νιώσει ποτέ ότι κανείς δε σε αγαπάει, ενώ έχεις ανθρώπους γύρω σου που το κάνουν ουσιαστικά; Έχεις νιώσει ποτέ κενός, ενώ μέσα σου υπάρχει μια χίμαιρα συναισθημάτων και ονείρων; Δεν είσαι ο μόνος.. Και δε χρειάζεται να νιώθεις μόνος. Υπάρχουν κι άλλοι που ταυτίζονται. Κάποιοι από αυτούς ίσως διαβάζουν αυτή τη στιγμή το άρθρο όπως κι εσύ. Αλλά υπάρχει και λύση!

Τι σε κάνει να νιώθεις έτσι; Βρες την αιτία! Πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν ένιωθες έτσι; Τη θυμάσαι; Τι είναι διαφορετικό σε σχέση με τώρα, από εκείνη την τελευταία φορά; Τι σε κάνει να νιώθεις ξεγνοιασιά και να χαμογελάς; Όσο κι αν δυσκολεύεσαι να απαντήσεις τις ερωτήσεις αυτές, υπάρχουν οι απαντήσεις! Το ξέρεις..! Απλώς ίσως τις έχεις θάψει μέσα σου, πολύ βαθιά, και δυσκολεύεσαι να τις βρεις. Όμως δίπλα σου έχεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν στην αναζήτηση αυτή. Κι αν νομίζεις πως κανείς δεν είναι δίπλα σου, φώναξε βοήθεια και δες πόσοι θα έρθουν. Αυτοί που θα έρθουν είναι οι άνθρωποί σου. Οι δικοί σου άνθρωποι, που αφήνουν τα πάντα πίσω τους, για να σταθούν δίπλα σου, ανά πάσα στιγμή.

Βλέπεις όσο δυνατοί κι αν είμαστε κάποιες φορές βουλιάζουμε. Δεν είναι κακό.. Κι όπως σταθήκαμε δίπλα στους ανθρώπους μας, είναι η ώρα να το κάνουν κι εκείνοι. Το να ζητήσεις βοήθεια δε δείχνει αδυναμία, ίσα-ίσα δείχνει μεγαλείο ψυχής. Δεν πειράζει να μην τα καταφέρνεις όλα μόνος σου. Δεν είναι κακό να μην μπορείς να σηκωθείς από τον πόνο. Κακό είναι να παραμένεις στην κατάσταση αυτή, ενώ μπορείς να βγεις.

Αν δε θέλεις να σωθείς ουσιαστικά όμως, τίποτα από όλα αυτά δε θα αποδώσουν. Αν δε θες να βγεις από το βούρκο –όποιος κι αν είναι αυτός- δε θα τα καταφέρεις όσο κι αν λες ότι προσπαθείς. Πρώτος εσύ πρέπει να θέλεις να ορθοποδήσεις και έπειτα θα έρθει η βοήθεια και τέλος η σωτηρία. Μη βολεύεσαι στην απογοήτευση επειδή είναι πιο εύκολο από το να προσπαθήσεις. Μη βολεύεσαι στο πάτωμα γιατί νομίζεις πως δεν έχεις το κουράγιο που χρειάζεται για να σηκωθείς. Και τέλος, μην ξεχνάς ότι η θέα είναι καλύτερη από ψηλά!

~Γεωργία Καγιάννη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ