Η ευτυχία κρύβεται μέσα μας

Μην κοιτάζεις τριγύρω σου, ούτε μπροστά σου και σίγουρα όχι πίσω σου. Καλύτερα κοίτα μέσα σου. Ανακάλυψε τι έχεις κατακτήσει, τι αισθάνεσαι, τι σημαίνει για σένα η κάθε κίνηση. Και ας είναι μικρή. Μην ψάχνεις αλλού, μην παιδεύεσαι ψαχουλεύοντας στις συμπεριφορές και στα συναισθήματα των άλλων, στις αποκρίσεις τους. Σίγουρα, αναζητώντας το πως νιώθουν οι άλλοι θα απογοητευτείς, θα λυπηθείς. Μπορεί και να χαρείς, αλλά είναι τόσο μεταβαλλόμενα τα συναισθήματα που κάποια στιγμή θα προβληματιστείς. Ψάξε τα δικά σου συναισθήματα, αν μπορείς να αισθανθείς, τι χρώματα κρύβει το μέσα σου.

Όσο πιο φωτεινά τα χρώματα, τόσο μεγαλύτερη και η μαγεία. Τόσο πιο πλατύ το χαμόγελο, η ικανοποίηση, η αίσθηση της ευτυχίας. Τόσο πιο ουσιαστική η επιθυμία μας και η εκπλήρωσή της. Τόσο πιο όμορφα όλα γύρω μας. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να αναζητούμε συνεχώς την ευτυχία, ακόμη και όταν την έχουμε, όταν την αγγίζουμε. Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι τα πιο μικρά πράγματα σ’ αυτή τη ζωή είναι τα πιο ουσιαστικά και ωφέλιμα. Αναζητούμε τα μεγάλα, τα φανταχτερά, τα οποία είναι λούτρινα, ραγίζουν και εξαφανίζονται πανεύκολα. Ψάχνουμε και καταπατούμε συνεχώς τη ζωή μας, προκειμένου να βρούμε τι θα πει ευτυχία, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι η ίδια η ζωή είναι η ευτυχία.

Ψάξε αφορμές από εσένα για να χαρείς, για να εκπλαγείς, για να προχωρήσεις. Ευτυχία είναι, να μοιράζεσαι, να αγαπάς, να ψάχνεις, να περπατάς, να βλέπεις, να μυρίζεις, να γεύεσαι, να αγγίζεις. Ευτυχία είναι η ανεξαρτησία, η ελευθερία, η βαθιά συναισθηματική δέσμευση, η αγκαλιά, ένας καφές με ή χωρίς παρέα, ένας περίπατος στο βουνό, στη θάλασσα, στην πόλη.

Βυθισμένοι αιώνια στη γκρίνια μας, μήπως τελικά την ευτυχία που τόσο μοχθούμε να τη βρούμε, την έχουμε μπροστά μας και μέσα μας;

Εβελίνα Πρεβέντη  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ