Η Ελλαδα χρειαζεται πολιτικη αλλαγη

Ανησυχητικά σημεία επιβράδυνσης σημείωσε ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2019 καθώς περιορίστηκε στο 1,3% και υπάρχει κίνδυνος μετά και τις προεκλογικές παροχές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να παραβιαστούν και οι οικονομικοί στόχοι. Η Ελλάδα, παραμένει πρωταθλήτρια της ανεργίας στην Ευρώπη.

Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας έχει υποχωρήσει δραματικά. H πολιτική της υπερφορολόγησης δεν προσελκύει επενδύσεις που θα δημιουργούσαν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Για να γίνει αυτό απαιτείται μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, με βασικούς άξονες την μείωση των φόρων και εισφορών, φιλικές προς τις επενδύσεις πολιτικές και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα ενδυναμώσουν την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα, θα συμβάλουν στην προσέλκυση επενδύσεων και θα δημιουργήσουν πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις απασχόλησης.

Οι πολίτες αναζητούν λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και νέες ιδέες στην πολιτική. Κυρίως ζητούν πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Αυτή την πολιτική σταθερότητα, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την μείωση της φορολογίας ώστε να έλθουν επενδύσεις, η Νέα Δημοκρατία θα την εφαρμόσει. Έχει ως στόχο να βάλουμε την πατρίδα μας σε μια νέα, πιο αισιόδοξη εποχή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία νέα Κυβέρνηση που να διασφαλίζει την σταθερότητα και την προοπτική της σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Όπως έχει επισημάνει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκης οι άξονες της πολιτικής της Ν.Δ. για να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη Ελλάδα είναι οι εξής:

Πρώτον: Να μειωθεί η φορολογία για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής θα είναι από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000. Ο φόρος των επιχειρήσεων μειώνεται από το 28% στο 20%. Οι συντελεστές του Φ.Π.Α. θα βρίσκονται στο 11% και στο 22% έναντι 13% και 24% που είναι σήμερα. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Δεύτερον: Να διασφαλίσουμε μια σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση που θα παρέχει σε όλα τα Ελληνόπουλα τα εφόδια να αρχίσουν μια καλή και αποδοτική ζωή. Να προστατεύσουμε τα Πανεπιστήμια από τη βία, τους κουκουλοφόρους και τα μολότοφ. Το άσυλο είναι άσυλο ιδεών και όχι εγκλημάτων. Να συνδεθεί η ανώτατη εκπαίδευση με την οικονομία και την παραγωγικότητα.

Τρίτον: Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους η Ν.Δ. εγγυάται καλύτερους μισθούς, περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα, και περιφρούρηση των δικαιωμάτων τoυς και συμμετοχή στην επιτυχία της επιχείρησης. Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διασφάλιση περισσότερων καλών και σταθερών θέσεων εργασίας οι οποίες θα δημιουργηθούν πρωτίστως από τον ιδιωτικό τομέα. Όσο μειώνεται η ανεργία, τόσο αυξάνεται και η δύναμη των εργαζομένων. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έκρηξη των επενδύσεων και αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. Για παράδειγμα, όταν αξιοποιηθεί η έκταση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, που τέσσερα χρόνια έχει βαλτώσει, θα δημιουργηθούν 50.000 θέσεις εργασίας για καταρτισμένο προσωπικό.

Τέταρτον: Να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις στη Διοίκηση και την οικονομία, όπως είναι οι συμπράξεις του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα κυρίως για την εκτέλεση έργων. Να υλοποιήσουμε αποκρατικοποιήσεις και στρατηγικές συνεργασίας. Να αξιοποιήσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις, οι οποίες παραμένουν 70% χαμηλότερα από το 2009 και κοντά στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960. Η δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με λιγότερους φόρους και λιγότερη γραφειοκρατία θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Είναι συνεπώς σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας για να επιτευχθεί ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, πολλές επενδύσεις, καλύτερες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, βελτίωση της λειτουργίας του κράτους και υλοποίηση πολιτικών για εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Επισημάνσεις του Σπύρου Ταλιαδούρου

π. Υφυπουργός Παιδείας/ π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ