Η Ελένη Κουμαντάνου μας ετοιμάζει σιροπιαστή σοκολατόπιτα!

Ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Υλικά συνταγής

400 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης
120 γραμμάρια ζάχαρη
3 τεμάχια αυγά
150 ml ηλιέλαιο
100 ml γάλα
50 γραμμάρια κακάο
2 τεμάχια βανίλια
20 γραμμάρια baking powder
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι

500 ml νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια γλυκόζη
50 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα

Για το γλάσο

200 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά.

Προσθέτουμε διαδοχικά, τα υγρά εναλλάξ με τα στερεά, και κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μίξερ.

Κάνουμε σεμιζέ (βούτυρο/αλεύρι) ένα ταψάκι.

Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα μας απλώνοντας παντού, ώστε να είναι ομοιόμορφο το πάχος του, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Χωριστά ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε:
500 ml νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια γλυκόζη

Αφήνουμε να γίνει το σιρόπι και στο τέλος προσθέτουμε εκτός φωτιάς την κουβερτούρα.

Σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστή/χλιαρή η σοκολατόπιτά μας.

Αφήνουμε κάπου να κρυώσει καλά και μπορούμε να προσθέσουμε και ένα γλάσο πριν το σερβίρισμα. (Για το γλάσο λιώνουμε κουβερτούρα με κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλακι).

Καλή μας Απόλαυση!

Ελένη Κουμαντάνου

Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ