Η Ελένη Κουμαντάνου, μας ετοιμάζει την πιο λαχταριστή βελουτέ σούπα μανιταριών, η οποία μας προσφέρει την πιο ζεστή και γευστική αγκαλιά στους ουρανίσκους μας!
Η συνταγή περιέχει υλικά για 3 μερίδες
Υλικά συνταγής
100 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
100 γραμμάρια μανιτάρια portobello
1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
1 τεμάχιο πράσο
1 τεμάχιο πατάτα
Αλάτι/πιπέρι/μοσχοκάρυδο
700 ml ζωμό ή νερό
60 γραμμάρια βούτυρο
Σταγόνες από λάδι τρούφας
10 γραμμάρια ελαιόλαδο
Μέθοδος εκτέλεσης συνταγής
Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα υγρά και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα πολτοποιούμε.
Συμπληρώνουμε υγρά, αν χρειαστεί, και περιμένουμε να πάρει ακόμη μια βράση, προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο.
Τελειώνοντας, εκτός φωτιάς συμπληρώνουμε το ελαιόλαδο και το λάδι τρούφας.
*Η σούπα σερβίρεται ζεστή με κρουτόν ή τραγανό ψωμί.
Καλή μας Απόλαυση!
Photo by Dmitry Kovalchuk on Unsplash