ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ

Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου έχουν πολύ ξεχωριστή σημασία. Είναι μάχη εθνική και ευρωπαϊκή. Το βασικό διακύβευμα είναι η ήττα του λαϊκισμού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει και πάλι ισότιμη θέση στην Ευρώπη. Παράλληλα, να συμβάλει στη δημιουργία μιας Ευρώπης πιο ισχυρής. Μιας Ευρώπης που να μπορεί να προστατεύει ενιαία τα σύνορα της και να στηρίζει ουσιαστικά τα πιο αδύναμα μέλη της.

Αναγκαία προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Και αυτό απαιτεί στις προσεχείς εθνικές εκλογές να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή. Και τούτο γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνει μεγάλες πληγές όπως είναι: η τραγική αντιμεταρρύθμιση στην Παιδεία, μια αδύναμη και ανεπαρκή Δημόσια Διοίκηση, αναπτυξιακή και επενδυτική άπνοια, φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, θεσμικές εκτροπές και μια τραγική εθνικά συμφωνία των Πρεσπών η οποία περιπλέκει τα προβλήματα με τη γείτονα χώρα.

Τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε η Ελλάδα να είναι ισχυρή και να συμμετέχει ενεργά σε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της μεγάλης ευρωπαϊκής πολιτικής παράταξης, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, το οποίο και θα είναι ο νικητής στις εκλογές.

Η Ευρώπη, θα κληθεί τα επόμενα χρόνια να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση με την ανάπτυξη, τη στήριξη των αδύναμων χωρών, την ασφάλεια, την φύλαξη των συνόρων, την κλιματική αλλαγή, την αντιμετώπιση των μεγάλων τεχνολογικών προκλήσεων που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένες οι ζωές μας, η κοινωνία και η οικονομία. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι παρούσα και ισχυρή, ώστε να συμβάλει καθοριστικά στη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων, ώστε να στηριχθεί και η πατρίδα μας.

Συνεπώς, το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι καθοριστικό και ενιαίο. Πρέπει να οδηγήσει σε αλλαγή Κυβέρνησης, σε ανάκτηση της αξιοπιστίας της πατρίδας μας, σε μια περισσότερη Ευρώπη και καλύτερη Ελλάδα. Το μήνυμα των Ευρωεκλογών είναι ότι μετά από τέσσερα χρόνια υπερφορολόγησης, χαμένων ευκαιριών, ανεργίας, φυγής των νέων στο εξωτερικό, ήρθε η ώρα για μια καινούργια αρχή. Να ξαναγίνει η γενιά των Ελλήνων καλύτερη. Να προσελκυστούν επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Οι έλληνες πολίτες πρέπει να αποδοκιμάσουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους εξής λόγους: Πρώτον για την κοροιδία και την εξαπάτηση. Άλλα υποσχέθηκε τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και άλλα έκανε. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται με τρείς λέξεις: ψέματα – φόροι – Μακεδονία, όπου περιφρόνησαν την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων. Δεύτερον, διέλυσε τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με την υπερφορολόγηση. Τρίτον, γιατί υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών εκχωρόντας την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Τέταρτον, γιατί δημιούργησε ένα κλίμα διχασμού των Ελλήνων και όχι συνεργασίας και κοινής προσπάθειας.

Συνεπώς, το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι καθοριστικό. Αλλαγή Κυβέρνησης, ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπιστίας, ανάκτηση του εθνικού μας κύρους, ώστε να συνδιαμορφώνουμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις μέσα από τη συμμετοχή μας στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια και να πετύχουμε την υλοποίηση δύο βασικών προτεραιοτήτων: (α) περισσότερες και καλύτερες δουλειές, (β) περισσότερη ασφάλεια για όλους τους ευρωπαίους πολίτες. Θα έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αφού φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης ανάταξης μας στην τότε ΕΟΚ. Το δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι οι δύο μεγάλες παρακαταθήκες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στις προσεχείς εκλογές ευρωπαϊκές και εθνικές επιβεβαιώνουμε ότι η αλήθεια νικά το ψέμα και η σημερινή παρακμή θα δώσει τη θέση της στην ανάπτυξη και τη δημιουργία. Να μπει οριστικό τέλος στην παρακμή.

Επισημάνσεις του Σπύρου Ταλιάδουρου

π. Υφυπουργός Παιδείας

π. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

ttps://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ