Εσωτερικές συγκρούσεις!

Συγκρούσεις. Εσωτερικές, εξωτερικές. Οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές. Καθημερινές ή πιο σπάνιες. Πάντοτε μας φέρνουν σε δύσκολη θέση, αλλά πάντοτε έχουμε κάτι να μάθουμε από αυτές. Μεγάλο σχολείο αποτελούν οι εσωτερικές συγκρούσεις. Εκείνες που εσύ θέλεις κάτι, αλλά το μέσα σου σού λέει πώς κάνεις λάθος. Άλλο το μυαλό κι άλλο η καρδιά, λένε.

Θέλεις να παλέψεις για όλα όσα πιστεύεις κι όσα νιώθεις αλλά κάτι μέσα σου επιμένει να μην το κάνεις. Κάτι μέσα σου επιμένει να παραιτηθεί. Ή όταν η καρδιά και η ψυχή σου θέλουν να σταματήσουν να προσπαθούν, το μυαλό σου σού λέει «ξύπνα, έχεις αγώνα να δώσεις! Μην παραιτείσαι τόσο εύκολα!»

Αλλά πότε πρέπει να ακούς την καρδιά και πότε το μυαλό σου; Είναι δύσκολο να διαλέξεις, το ξέρω! Γι’ αυτό κάθε φορά πρέπει να διαλέγεις προσεχτικά και να αποφασίζεις αυτό που θα σε πονέσει περισσότερο αν δεν το επιλέξεις. Τι σε πονάει πιο πολύ; Να αψηφήσεις την καρδιά ή το μυαλό σου; Τι σε πονάει περισσότερο να απογοητεύσεις; Όσα αισθάνεσαι ή όσα σκέφτεσαι και προσπαθούν να σε «συνετίσουν»;

Πιο πολύ πονάει σχεδόν πάντα να αψηφήσεις την καρδιά. Κι αυτό γιατί το μυαλό ωριμάζει, αποδέχεται και συγχωρεί. Η καρδιά μένει πάντα ίδια. Απογοητεύεται μια ζωή από τα ίδια πράγματα, ερωτεύεται τις ίδιες καταστάσεις και δε μεγαλώνει. Δεν ωριμάζει. Σχεδόν πάντα η απάντηση είναι η καρδιά. Αν απορρίψεις το μυαλό εκείνο θα σε συγχωρέσει, αλλά αν αψηφήσεις την καρδιά θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.

Βλέπεις, η καρδιά είναι πιο κοντά στην ψυχή από ότι το μυαλό, και η ψυχή πρέπει να είναι πάντα υγιής για να μπορείς να προχωράς!

~Γεωργία Καγιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ