Εσείς πώς θα βάψετε τα μαλλιά σας το Πάσχα;

Κάθε γυναίκα που σέβεται και αγαπά τον εαυτό της έχει ήδη ξεκινήσει να σκέφτεται από νωρίς , το πώς θα ανανεώσει το Look της, τις γιορτινές μέρες. Και όμως, εμείς θα σας δώσουμε ιδέες και τεχνικές που για άλλη μια φορά θα σας κάνουν να δείχνετε εκθαμβωτική και ξεχωριστή, κάνοντας τα μαλλιά σας να μπαίνουν σταδιακά στο mood του καλοκαιριού παίζοντας με τα χρώματα. Παρακάτω, σας παρουσιάζω τις νέες τάσεις του 2018 για αυτό το Πάσχα:

Εclipting

To eclipting είναι μια τεχνική βαφής μαλλιών που είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Πως; Με διαφορετικές τοποθετήσεις της σκιάς και τους φωτός ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Είναι κάτι σαν το contouring στο μακιγιάζ. Η νέα αυτή τεχνική φωτίζει διάφορες οπτικές του χτενίσματός σας με τη χρήση χρωμάτων που κάνουν αντίθεση έτσι ώστε να ατονίσει ή να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου- αυτό σημαίνει ότι το eclipting style για κάθε γυναίκα είναι διαφορετικό. Για το επιθυμητό αποτέλεσμα με την τεχνική του eclipting λαμβάνονται υπόψη το χρώμα της επιδερμίδας σας και των ματιών σας, το σχήμα προσώπου και το κούρεμα. Mπορεί να δείχνει πιο λεπτό το πρόσωπό σας, να τονίσει τα μάτια σας ή να καλύψει ένα πηγούνι που προεξέχει περισσότερο από το κανονικό. Και όλα αυτά γίνονται με το χρώμα που σας ταιριάζει καλύτερα το οποίο παίζει με το φως και τη σκιά. Αυτή η συγκεκριμένη τεχνική προσθέτει φως και σκιά στις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν πάνω σε ολόκληρα τμήματα των μαλλιών και όχι απαραίτητα σε λεπτές τούφες όπως οι ανταύγειες.

Sompre έναντι ombre

Η νέα τάση τάση του καλοκαιριού είναι μια νέα εξέλιξη του ombre, το sompre, το οποίο έχει φανερές διαφορές από την παραδοσιακή τεχνική του ombre. Αρχικά αποτελεί μια πιο φυσική επιλογή καθώς δεν περνά απότομα από το ένα χρώμα στο άλλο αλλά αποτελεί μια πιο ανοιχτή εκδοχή του ombre κατά μήκος των μαλλιών. Το χρώμα ξεκινά από τη ρίζα και μεταφέρεται απαλά από το σκούρο χρώμα προς το ανοιχτό δίνοντας μια πιο φυσική και καλοκαιρινή όψη στα μαλλιά σαν να πρόκειται για ένα φυσικό ξάνοιγμα του ηλίου. Οι ανταύγειες πλαισιώνουν το πρόσωπο και σιγά σιγά προς τα πίσω απομακρύνονται προοδευτικά από την ρίζα με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια «κυκλική τοποθέτηση χρώματος».

Palm Painting 

Γι’ αυτές που δεν προτιμούν τις εκρηκτικές αλλαγές ή έχουν ήδη αρκετά ταλαιπωρημένα μαλλιά από τις συνεχείς αλλαγές χρωμάτων, υπάρχει η διακριτική επιλογή του palm painting. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται στα μαλλιά από τους επαγγελματίες κομμωτές, οι οποίοι δημιουργούν φυσικά και αφηρημένα highlights, χρησιμοποιώντας ως μοναδικό τους εργαλείο τα ίδια τους τα χέρια. Χάρη στην εφαρμογή της τεχνικής μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα στα μαλλιά σας, να κάνετε μια αλλαγή στην εμφάνιση σας, η οποία δεν απαιτεί την τακτική ανανέωση, επειδή ακριβώς το «palm painting» δημιουργεί αφηρημένα highlights, που αποσπούν την προσοχή ακόμα και από τη ρίζα των μαλλιών που μπορεί να έχει κάνει την εμφάνιση της.

Βalayage

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από το άρθρο μας η διασημότερη τεχνική μαλλιών, το balayage. Με αυτή τη μέθοδο, η βαφή τοποθετείται με τα δάχτυλα σε επιλεγμένες τούφες και στη συνέχεια ξεβγάζεται. To balayage αποτελεί ένα φυσικό «παιχνίδισμα» στο χρώμα των μαλλιών σου και κάνει θραύση αυτή τη σεζόν. Γίνεται είτε με τη χτένα, όπως οι ανταύγειες, προσφέροντας φυσικότητα και λάμψη στα μαλλιά σου, ενώ ενδείκνυται τόσο για τα καστανά, όσο και για τα ξανθά μαλλιά, είτε με σκόνη ξανοίγματος, είτε με μια βαφή που χρησιμοποιεί τη φυσική θερμότητα για να ξανοίξει τα μαλλιά σου σε φυσικούς τόνους, κάτι δηλαδή που συμβαίνει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο hairstyler ζωγραφίζει τις ανταύγειες με το χέρι δίνοντας χρωματική ένταση στην άκρη της τρίχας.

 

Επιμέλεια Κειμένου: Δήμητρα Καζάνη 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ