Ελένη Γερασιμίδου: Έρχεται στη Λάρισα με το «Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα», 21 και 22 Οκτωβρίου

Σε κάθε πέρασμά της υπάρχει η αίγλη της διαφορετικότητας που την κάνει ξεχωριστή. Γλυκιά, έξυπνη και ετοιμόλογη, σε καθηλώνει σε κάθε ρόλο που καλείται να υποδυθεί. Αυτή την περίοδο έχουμε τη δυνατότητα να την απολαύσουμε στο έργο «Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα«, την ιστορία μεταναστών, οι οποίοι –με οδηγό την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο– επενδύουν τα πάντα στο νέο τόπο διαμονής τους.

«Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» του Παναγιώτη Μέντη με την Ελένη Γερασιμίδου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος» (Πρώην: «Θέατρο του Μύλου») στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ του «Θεσσαλικού Θεάτρου» – Φθινόπωρο 2019 – «Θεατρικές συναντήσεις». Οι παραστάσεις θα δοθούν τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, στις 9 μ.μ.Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτή τη συνέντευξη μαζί σας με «Το ανάκτορο στην Άνω Τούμπα», τον μονόλογο και την ηρωίδα γυναίκα που υποδύεστε…

Το »Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» είναι ένα εξαιρετικό έργο του διακεκριμένου συγγραφέα Παναγιώτη Μέντη. Ίσως είναι από τους καλύτερους ρόλους που γράφτηκαν για τις δικές μου ερμηνευτικές δυνατότητες. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου κάνει την ευθύνη μου να ανταποδώσω ακόμα μεγαλύτερη. Έχω λατρέψει την Αγάπη-η ηρωίδα του έργου- γιατί αντιπροσωπεύει πολύ μεγάλη γκάμα γυναικών του καθημερινού αγώνα για τη ζωή. Όνειρα, στόχοι, επιδιώξεις,προδοσίες κι όλα όσα στοιχειοθετούν μια ζωή χαμένη. Όμως, η Αγάπη θα είναι αυτή που θα προχωρήσει στη λυτρωτική λύση.


Νιώθω πως αυτός ο ρόλος αγγίζει βαθιά την ψυχή σας…

Αγγίζει την ψυχή μου ακριβώς γιατί είναι μια γυναίκα που δε μένει στις στάσιμες διαπιστώσεις και τους απολογισμούς χωρίς προοπτική αλλά προχωράει μέχρι το τέλος.

Που πονάει το Θέατρο στην εποχή που διανύουμε;

Το θέατρο κατά τη γνώμη μου πονάει απ’όσους δεν το αγαπούν πραγματικά αλλά επιδιώκουν μέσω αυτού να δοξαστούν με τεχνάσματα.

Υπάρχει κάτι στη ζωή σας που θα θέλατε πολύ και δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα;

Ό,τι δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα θα έρθει η ώρα του και μπορεί να μην είμαι εδώ.

Πιστεύετε πως έχει εκτιμηθεί και τιμηθεί στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στους χώρους που κινείστε το ταλέντο και η αγάπη σας για την υποκριτική;

Δεν έχω τέτοιου είδους απωθημένα. Δούλεψα καλά, αγαπήθηκα με τους συναδέλφους μου,τιμήθηκα με εκτίμηση και με κάποια βραβεία και όταν αρχίσουν τα αφιερώματα-ίσως- θα ανησυχήσω πολύ.

Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα…Θα συνεχίσουμε να σας βλέπουμε στο αγαπημένο σίριαλ όλων;

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι που να με δεσμεύει.

Σας απολαύσαμε στις συνεργασίες σας με το διαμάντι Λαρισαίο ηθοποιό κ. Λάκη Λαζόπουλο…

Η σχέση με τον Λάκη ξεκίνησε από το Θεσσαλικό Θέατρο και κρατάει ακόμα, γιατί βασίζεται σε θαυμασμό και κοινούς κώδικες κατανόησης του ερμηνευτικού.

Να μιλήσουμε και για το θέατρο στο Γκάζι;

Το Από Κοινού Θέατρο, είναι ο χώρος που στεγάζει τη δική μας άποψη για το θέατρο και τον τρόπο λειτουργίας του. Ο δικός μας τρόπος είναι η αυτοδιαχείριση και η συλλογικότητα. Φέτος με περηφάνια γιορτάζουμε τα 3 χρόνια λειτουργίας μας και προχωράμε δυναμικά δουλεύοντας σκληρά, χειρωνακτικά, πρακτικά και πνευματικά κυρίως οι -της οικογένειας-Αγγελική Ξένου, Αντώνης Ξένος και Ελένη Γερασιμίδου χωρίς να αγνοούμε τη συμβολή και τη βοήθεια καλών μας φίλων. Να τονίσουμε ότι προχωράμε χωρίς καμία κρατική ενίσχυση. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι το ανέβασμα ενός έργου νέου συγγραφέα του Χάρη Γαντζούδη με τίτλο «Ας κάνουμε απόψε ένα ..παιδί» σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα με τους-αλφαβητικά- Διονύση Κλάδη, Βασίλη Μπαξεβάνη και Αγγελική Ξένου.

Ο επόμενος σταθμός μετά τη Λάρισα;

Θα συνεχίσουμε κάθε Παρασκευή και Σάββατο με Το Ανάκτορο και από τη νέα χρονιά σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη ετοιμάζουμε τις «Καρέκλες» του Ιονέσκο. Στους ρόλους των δύο γέρων ο Αντώνης Ξένος και η Ελένη Γερασιμίδου.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας περιμένουμε στην παράσταση μας.

Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ!

Συνέντευξη: Βιβή Κάραλη


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ