Δύσκολη προσβασιμότητα για ΑμεΑ στην παραλία Βούλγαρη

Η χώρα μας έχει πολλές κρυμμένες ομορφιές που εάν κάποιος τις ανακαλύψει θα την κατατάξει σε μια από τις πιο μαγευτικές χώρες του κόσμου. Τι ισχύει όμως με τις υποδομές για ΑμεΑ που διαθέτει;

Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν είναι μια χώρα πλήρως προσβάσιμη, κατάσταση που δημιουργείται από την ανάπλαση του εδάφους της. Αν και είμαστε γεμάτοι ομορφιές που μπορούν να εντυπωσιάσουν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, οι πόλεις της και τα χωριά της δεν έχουν πλήρη προσβασιμότητα.

Η άφιξή μας στη Σύρο συνοδεύτηκε από μεγάλη χαρά καθώς είδαμε πως λίγο έξω από το χωριό Φοίνικας, υπάρχει ράμπα Seatrac για άτομα με κινητικά προβλήματα που οδηγεί κατευθείαν μέσα στη θάλασσα. Τέτοιες κινήσεις, παρόλο που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες στην εποχή μας, δεν είναι, και η παρουσία τους σου προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση.

Όμως, δεν άργησε να έρθει και η απογοήτευση. Γιατί απογοητεύεσαι όταν διαπιστώνεις ότι η τουαλέτα ατόμων με κινητικά προβλήματα έχει μεταφερθεί από την απέναντι πλευρά του δρόμου, σε ένα χωράφι όπου τα αυτοκίνητα το χρησιμοποιούν ως parking, παρκάροντας πολλές φορές δίπλα στην τουαλέτα κλείνοντας την είσοδο.

Πόσο εύκολο είναι ένας άνθρωπος που οδηγεί το αμαξίδιό του να μεταφερθεί στην απέναντι πλευρά, μη γνωρίζοντας αν τελικά θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα;

Είμαστε σίγουροι πως η αρμόδια αρχή θα πράξει όπως αρμόζει.

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ