Διαφορετικοί.!

Καθένας μας γεννιέται διαφορετικός. Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά ταυτόχρονα όλοι διαφορετικοί. Και η διαφορετικότητα αυτή πρέπει να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει. Για να μας ενώσει η διαφορετικότητα όμως, πρέπει εμείς οι ίδιοι να την αγκαλιάσουμε! Αν εσύ δεν αποδεχθείς τον εαυτό σου όπως είναι, με όλα τα ψεγάδια και τις ατέλειές σου, τότε γιατί να το κάνουν οι άλλοι;

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό, ισχύει. Για να σε δεχτούν οι άλλοι οφείλεις να δεχτείς εσύ αυτό που είσαι. Γιατί κι εσύ είσαι διαφορετικός, όσο ίδιος κι αν νομίζεις ότι μοιάζεις. Κι αν τα καταφέρεις και αποδεχθείς εσύ αυτό που είσαι, πίστεψέ με, δε θα σε ενδιαφέρει το εάν οι άλλοι σε αποδέχονται. Δε θα σε ενδιαφέρει το εάν διαφέρεις. Και αυτή είναι η μαγεία της διαφορετικότητας. Αν εσύ αγκαλιάσεις τον εαυτό σου, δε θα νιώσεις την ανάγκη να βρεις ψεγάδια στους άλλους. Κι αν όλοι το κάνουμε αυτό, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.

Δεν είμαι ονειροπόλα, ίσα-ίσα είμαι ρεαλίστρια και ξέρω ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και το να γίνουμε καλύτεροι αρχικά με εμάς και κατ’ επέκταση με τους γύρω μας, μπορεί να γίνει η νέα πραγματικότητα. Αρκεί να το θελήσουμε.

Αλλάζοντας εσύ, κι έπειτα εγώ, μπορούμε να αλλάξουμε και τους άλλους. Κάθε δράση, έχει μία αντίδραση, όπως έλεγε και ο Νεύτωνας. Αν χρησιμοποιήσουμε τους νόμους τους σύμπαντος σωστά και με σοφία, μπορούμε να ελπίζουμε, μπορούμε να ονειρευόμαστε. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι θέληση. Θέληση για αλλαγή. Θέληση για βελτίωση.

Δεν υπάρχει βέλτιστη εκδοχή του εαυτού σου, από εκείνη στην οποία γνωρίζεις ποιος είσαι και το αποδέχεσαι. Κι ύστερα κάνεις αλλαγές. Όχι τις αλλαγές που θέλουν οι άλλοι από εσένα, αλλά τις αλλαγές που θέλεις εσύ από τους άλλους! Και οι υπόλοιποι θα κάνουν το ίδιο.

Ο ωχαδερφισμός και οι ιδέες του καναπέ, δεν έφεραν ποτέ καμία αλλαγή. Κάνε κάτι για σένα, για τους δικούς σου ανθρώπους κι εκείνοι με τη σειρά τους θα κάνουν κάτι άλλο επίσης. Κι όταν αυτό το κάτι γιγαντωθεί και γίνει συλλογικό, ο κόσμος θα αρχίσει να αλλάζει ουσιαστικά. Στο νέο κόσμο, το διαφορετικό θα το αγκαλιάζουμε όλοι και κανείς δε θα φοβάται μην τυχόν και ξεχωρίσει. Αγκάλιασε λοιπόν το διαφορετικό και σου υπόσχομαι ότι και εκείνο θα σε αγκαλιάσει!

Γεωργία Καγιάννη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ