Διακοπές στην όμορφη Σκιάθο!

Έντονη νυχτερινή ζωή, όμορφες παραλίες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όλων των κατηγοριών, για να μείνεις και νόστιμο φαγητό συμπληρώνουν ένα πετυχημένο παζλ καλοκαιρινών διακοπών.

Η Σκιάθος, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστή και για την έντονη νυχτερινή ζωή αφού αποτελεί έναν από τους κλασικούς προορισμούς για φοιτητές και όχι μόνο, vα γεμίζουν τα beach bar αλλά και τα νυχτερινά μαγαζιά. Η Σκιάθος έχει εύκολη πρόσβαση αφού συνδέεται με αρκετά λιμάνια της χώρας (Βόλος, Θεσσαλονίκη, Μαντούδι, Αγ. Κωνσταντίνος) αλλά και εντός του νησιού οι αποστάσεις είναι κοντινές κάνοντας την περιήγησή σας εύκολη υπόθεση.

Επιβάλλεται να κάνεις μια επίσκεψη στο μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στη Σκιάθο υπάρχει το σπίτι-μουσείο του διάσημου συγγραφέα. Πρόκειται για την τελευταία του κατοικία και εκεί όπου έγραψε πολλά διηγήματα από τα οποία όμως δεν είδε να τυπώνεται κανένα. Στο εσωτερικό θα βρείτε προσωπικά αντικείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη όπως την πένα του, το μελανοδοχείο του και πολλά άλλα. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του νησιού.

Αν θέλεις μια σύντομη κρουαζιέρα, διοργανώνονται με μικρά σκάφη με πρώτη στάση τη γαλάζια Σπηλιά της Φόνισσας για να θαυμάσετε το μαγευτικό τοπίο και να βγάλετε φωτογραφίες, Δεύτερη στάση στην παραλία Λαλάρια, μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, όπου και θα απολαύσετε το κολύμπι και θα θαυμάσετε τα ολοστρόγγυλα λευκά βότσαλα που καλύπτουν την παραλία και προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Τέλος, ακολουθεί συνήθως ένα ωριαίο μπάνιο στην παραλία Κάστρο, επίσκεψη στην παλιά Πόλη κι επιστροφή στο λιμάνι της Σκιάθου.

Μπούρτζι. Το Μπούρτζι είναι η χερσόνησος που θα δείτε στο λιμάνι της Σκιάθου. Στο Μπούρτζι το 1207 χτίστηκε ένα μικρό ενετικό Κάστρο από τα αδέλφια Γκύζη όπου σήμερα θα βρείτε κάποια απομεινάρια του Κάστρου. Επίσης στο Πολιτιστικό Κέντρο που υπάρχει στο χώρο φιλοξενείται το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου όπου μας αφηγείται και μας ταξιδεύει στους δύο αιώνες Ναυπηγικής και Ναυτικής Ιστορίας του νησιού.

Θέλετε παραλίες; Κουκουναριές, Άγκιστρος, Κρυφή Άμμος και πολλές άλλες ακόμη που σου προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Σε κάποιες από αυτές δεσπόζουν τα θαλάσσια σπορ. Επίσης, υπάρχει η παραλία Μπανάνα, γνωστή για την έντονη ζωή. Η Μπανάνα είναι ο κλασικός φοιτητικός προορισμός. Αν επιθυμείς πιο free καταστάσεις, υπάρχει η παραλία Μικρή Μπανάνα όπου αποτελεί επίσημη παραλία γυμνιστών. Αν θέλεις να απολαύσεις ρομαντικές στιγμές με τον σύντροφό σου, η καλύτερη επιλογή είναι η παραλία της Αγίας Ελένης.

Κάνε μια βόλτα και στο Κάστρο. Στην τοποθεσία που ήταν παλιά, σήμερα σώζονται τέσσερις εκκλησίες, η ταράτσα με τη ζεματίστρα, η πύλη και κάποιο μέρος του τείχους, ένα κανόνι και ένα μισογκρεμισμένο τζαμί. Μπορείς να το επισκεφθείς πηγαίνοντας με αυτοκίνητο η μηχανάκι αλλά αν έχεις όρεξη και αντοχή μπορείς να πας και με τα πόδια, αφού είναι μια ωραία πεζοπορική διαδρομή.

Τέλος, η Σκιάθος είναι ένα νησί που μπορείς να βρεις να φας φθηνά, διαθέτει μεγάλη ποικιλία στα μαγαζιά και πολύ καλή ποιότητα.

Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Μέρος του κειμένου ανήκει στο enjoythessaly http://enjoythessaly.com

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ