Δανέζικο μηλοπιτάκι strudel

Από την Ελένη ΚουμαντάνουΑντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

Υλικά συνταγής:

Ζύμη

250 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 αυγό
Μια πρέζα αλάτι και μια ζάχαρη
20 γραμμάρια λάδι
100 γραμμάρια νερό χλιαρό
5 γρ. Baking powder προαιρετικά

Γέμιση

30 γραμμάρια σταφίδα
10 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
5 γραμμάρια κανέλα
3 γρ. γαρύφαλλο
3 τεμάχια μήλα κόκκινα καθαρισμένα και κομμένα
1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι

Εκτέλεση συνταγής:

Χωρίζουμε τα στερεά υλικά από τα υγρά. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το γάντζο και βάζουμε τα στέρεα, προσθέτοντας αργά τα υγρά υλικά έτσι ώστε να ενσωματωθούν και να γίνουν μια ζύμη. Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτό φύλλο. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και τα τοποθετούμε επάνω στο φύλλο που έχουμε ανοίξει. Κλείνουμε καλά να μη μας αδειάσει η γέμισή μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 25 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.

*Είναι ένα Γερμανικό και Αυστριακό γλύκισμα με πρωταγωνιστή το μήλο. Οι ρίζες του ξεκινούν από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και από την Βιέννη. Εξού και η ονομασία του Βιεννέζικο στρούντελ. Γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό με λίγες θερμίδες. Μπορεί η γέμισή του να βασίζεται και σε κάποια κρέμα ή ακόμα και σε μαρμελάδα.

Καλή σας όρεξη!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ