Για όσους μισούμε τα Χριστούγεννα..!

Ξέρεις δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Κάποιοι δε συγκινούμαστε από τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα φωτάκια παντού. Κάποιοι δεν τραγουδάμε όλη μέρα το jingle bels και δεν περιμένουμε αυτήν την εποχή πώς και πώς.

Κάποιοι, απλά θέλουμε να απολαύσουμε τον ζεστό καφέ μας ήρεμα, δίπλα στο τζάκι, ένα χιονισμένο πρωινό, χωρίς απαραίτητα να γιορτάζουμε κάτι. Κάποιοι, είμαστε ευγενικοί με τους γύρω μας χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ή το πνεύμα των εορτών. Κάποιοι μπορούμε να λέμε ότι η αγαπημένη μας εποχή είναι ο χειμώνας, γιατί έχουμε περισσότερες δικαιολογίες για να μείνουμε σπίτι, κάτω από τα σκεπάσματα, βλέποντας σειρές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι φανταζόμαστε και ένα δέντρο στο σκηνικό.

Και όλα αυτά τα γλυκά σκηνικά, μας φαίνονται περιττά. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τρέχουν να προλάβουν για να πάρουν δώρο σε όλους τους αγαπημένους τους, στους οποίους δεν πήραν τίποτα όλη τη χρονιά, γιατί έτσι πρέπει, γιατί είναι Χριστούγεννα.

Δεν είμαστε ξινοί, ούτε κακοί άνθρωποι, είμαστε απλώς μια ειδική κατηγορία ανθρώπων που δρούμε όλο το χρόνο όπως δρουν οι υπόλοιποι μόνο τα Χριστούγεννα. Άνθρωποι που βοηθάμε τον διπλανό, όχι λόγω κάποιου πνεύματος. Άνθρωποι που δε χρειαζόμαστε ένα δέντρο με λαμπάκια για να καθίσουμε γύρω του με τους αγαπημένους μας. Άνθρωποι που απολαμβάνουμε το χειμώνα λιτά και που τα Χριστούγεννα θα μας δεις να μουρμουρίζουμε, ενώ όλοι οι άλλοι θυμούνται να χαμογελάσουν για λίγες ημέρες..!

Γεωργία Καγιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ