Γιατί οι ειδικοί επιμένουν ότι πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο τον χρόνο;

Έως και το 80% των ακτίνων του ήλιου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα, οπότε αν νομίζετε ότι είναι εντάξει να παραλείψετε την αντηλιακή σας κρέμα μια συννεφιασμένη μέρα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Σκεφτείτε ότι το χιόνι αντανακλά έως και το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης βλάβης από τον ήλιο. Επίσης, όσο υψηλότερο είναι το υψόμετρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας ακόμη κι αν πηγαίνετε για…σκι!

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιοι από τους λόγους που πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο το χρόνο.

Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε μόνο ένα αντιγηραντικό προϊόν στην περιποίησή σας, αυτό πρέπει να είναι η αντηλιακή κρέμα, ώστε να προστατευτείτε από την ηλιακή ακτινοβολία που βλάπτει ανεπανόρθωτα το δέρμα σας και επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Για να κρατήσετε, λοιπόν, την επιδερμίδα σας υγιή και να αποφύγετε τις επιπτώσεις της φωτογήρανσης, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αντηλιακό όλο τον χρόνο.

Προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου

Η τρύπα του όζοντος έχει αυξήσει τον κίνδυνο βλάβης του δέρματος από τις ακτίνες UV. Το αντηλιακό εμποδίζει αυτές τις ακτίνες, μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα δερματικής βλάβης από την ηλιακή ακτινοβολία.

Εξασφαλίζει ομοιόμορφο τόνο δέρματος

Το αντηλιακό βοηθά στην πρόληψη του αποχρωματισμού του δέρματος και των πανάδων που προκαλεί ο ήλιος, βοηθώντας σας να διατηρήσετε έναν πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: https://www.vita.gr/2021/02/03/beauty/antiliako-aparaitito-kai-ton-xeimona/

https://toperiodikomou.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ