Από την Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.
Υλικά συνταγής:
2 τεμ. καρότα
2 τεμ. πατάτες
2 τεμ. παντζάρια
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
1 τεμ. ξυνόμηλο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. χυμό παντζαριού
10 γρ. ξύδι
αλάτι/ πιπέρι /μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής:
- Κόβουμε και βράζουμε σε καρέ 2 καρότα, 2 πατάτες, 2 παντζάρια. Συμπληρώνουμε αφού βράσουν τα παραπάνω υλικά, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, 1 ξυνόμηλο.
- Για τη βινεγκρέτ χτυπάμε ελαφρώς 50 γραμ. κρέμα γάλακτος, 50 γραμ. χυμό παντζαριού, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Διακοσμούμε με τριμμένο ωμό παντζάρι στο τρίφτη και τριμμένο μοσχοκάρυδο.
- Σουηδική σαλάτα εορταστική.
Καλή σας όρεξη!