Γευστικότατη σαλάτα Rossoli

Από την Ελένη Κουμαντάνου, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων.

Υλικά συνταγής:

2 τεμ. καρότα
2 τεμ. πατάτες
2 τεμ. παντζάρια
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
1 τεμ. ξυνόμηλο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. χυμό παντζαριού
10 γρ. ξύδι
αλάτι/ πιπέρι /μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής:

  • Κόβουμε και βράζουμε σε καρέ 2 καρότα, 2 πατάτες, 2 παντζάρια. Συμπληρώνουμε αφού βράσουν τα παραπάνω υλικά, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, 1 ξυνόμηλο.

  • Για τη βινεγκρέτ χτυπάμε ελαφρώς 50 γραμ. κρέμα γάλακτος, 50 γραμ. χυμό παντζαριού, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

  • Διακοσμούμε με τριμμένο ωμό παντζάρι στο τρίφτη και τριμμένο μοσχοκάρυδο.

  • Σουηδική σαλάτα εορταστική.

Καλή σας όρεξη!

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ