Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα, από τον Θωμά Κογιό

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. λιγκουίνι

16 γαρίδες no.2 (ή οποίες άλλες θέλετε αν έχετε κάποια διαφορετική προτίμηση)

160 γρ. καβουρόψιχα

80-100 γρ. φρέσκο βούτυρο 

μια πιπεριά τσίλι κόκκινη (ψιλοκομμένη)

κολίανδρος, κατά προτίμηση

2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

150-180 γρ. κρασί 

Εκτέλεση:

Σε ζεστό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τις γαρίδες να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο με τη πιπεριά τσίλι, για περίπου ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ ρίχνουμε την καβουρόψιχα και το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα μας. Ένα λεπτό πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον κόλιανδρο για να μας δώσει το άρωμά του. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε ένα βαθύ πιάτο και από πάνω τις γαρίδες μας με τη σάλτσα.

Θωμάς Κογιός: Sous Chef

http://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ