Βόλτες μέσα στη νύχτα..!

Εικόνες ξεθωριασμένες καταλαμβάνουν χώρο στο μυαλό, θύμησες άχρηστες που μόνο μπροστά δε σου επιτρέπουν να προχωρήσεις.Ήχοι και φωνές γνωστές και συνάμα τόσο άγνωστες στο παρόν σου.Τι είναι το μυαλό; Μια βόλτα μες τη νύχτα. Οι σκέψεις.. ξεπηδούν από το πουθενά, ενοχλητικές μα και τόσο δελεαστικές να σε σύρουν ή να τις σύρεις σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια του εγκεφάλου. Είτε το επιτρέψεις, είτε όχι, αυτές είναι εκεί, να υπενθυμίζουν τι είχες, τι έχασες, τι έχεις ακόμη.

Και ξάφνου, εισχωρεί αθόρυβα κάποιος στη ζωή σου και όλες οι σκέψεις μπερδεύονται, συγχέονται και συγχωνεύονται, καλές και κακές, υποσυνείδητα και συνειδητά. Κι Εκείνος δεν έχει ιδέα για τη σύγχυση που έχει προκαλέσει στο μυαλό σου. Δεν έχει ιδέα για το είδος των σκέψεων που σε σέρνουν κάθε νύχτα πάνω στα σεντόνια. Δεν έχει ιδέα για το χάος σου. Και συνεχίζει να σου το προκαλεί ακατάπαυστα και βασανιστικά.

Δεμένος χειροπόδαρα, ανίκανος να αντιδράσεις σε αυτό που γνωρίζεις πως έρχεται. Μένεις και επιμένεις στο χαμό σου. Στο χαμό του μυαλού σου, στο μούδιασμα του κορμιού και την έκρηξη των αισθήσεων και των συναισθημάτων. Αμοιβαίος και μη, ο χαμός είναι συντριπτικός. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Οι τυχεροί το έχουμε βιώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας.

Και οι βόλτες μες στη νύχτα συνεχίζονται… και οι σκέψεις καταλαμβάνουν κάθε σου κύτταρο που ουρλιάζει από επιθυμία και πόθο. Σε αρπάζουν από το χέρι και σε τραβούν προς το μέρος εκείνου που έχει επιφέρει το χάος στην ύπαρξή σου. Μαζοχιστικά και αποφασισμένα, κατευθύνεσαι βεβιασμένα προς την καταστροφή σου. Δεν μετανιώνεις, ούτε τώρα, ούτε ποτέ κι ας είναι λάθος, κι ας είναι σωστό, κι ας είναι το πιο σωστό σου λάθος.

Σκέψεις και ιδέες, μυαλό τραυματισμένο από τον αδιάκοπο αγώνα της λογικής και της επιθυμίας, τραυματισμένο από πονεμένες αναμνήσεις και φοβισμένα ναι. Η μνήμη του σώματος και των αισθήσεων αποτελεί την πιο ισχυρή δυναμική. Ποτέ όμως μετανιωμένο για τις ατέλειωτες βόλτες μες στη νύχτα, ποτέ αποφασισμένο να απαρνηθεί την επιθυμία μα ούτε και τη λογική. Και δεν έρχεται ποτέ το τέλος του χάους και του χαμού σου..

~Νίκη Λούσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ