Βόλτα στα Λουτρά Πόζαρ!

Η Αριδαία είναι κωμόπολη της Ελλάδας, η οποία ανήκει στο νομό Πέλλας. Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Έδεσσας και έχει πληθυσμό περίπου 7.000 κατοίκους. Τα πολύ γνωστά-Λουτρά Πόζαρ, το σπήλαιο των λουτρών, το μουσείο φυσικής ιστορίας, το χιονοδρομικό Καϊμάκτσαλαν και το μαύρο δάσος, είναι μέρη τα οποία ο ταξιδιώτης αξίζει να επισκεφτεί και να αφιερώσει το χρόνο του κάνοντας δραστηριότητες. Σκί, mountain bike, διαδρομές 4×4 και moto cross. Ορειβασία, αναρρίχηση και κατάβαση, trekking, rafting, canoe, παρακολούθηση χλωρίδας και πανίδας .Πάμε να τα επισκεφτούμε μαζί..!

Λουτρά Πόζαρ 

Τα λουτρά Πόζαρ, είναι ένας οργανωμένος προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ξεκούραση, χαλάρωση και τόνωση με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Λόγω των  οργανωμένων  και διαμορφωμένων εσωτερικών πισινών, στα χαμάμ και στα τζακούζι διοχετεύονται μεγάλες ποσότητες ζεστού, τρεχούμενου νερού, το οποίο συνεχώς ανανεώνεται. Υπάρχουν αποδυτήρια και τουαλέτες για να αλλάζετε πριν και μετά τα μπάνια σας. Στις ιαματικές πηγές υπάρχουν 6 διαφορετικές πισίνες σε κλειστές εγκαταστάσεις. Άλλες με μοντέρνο και άλλες με γραφικό ύφος, προσφέρουν χαλάρωση και τόνωση στο σώμα και την ψυχή. Το νερό στις πισίνες διοχετεύεται είτε από αγωγούς μεγάλης ροής, είτε από τεχνητούς καταρράκτες.

Tip: Πριν την επίσκεψη σας στα λουτρά Πόζαρ, για περισσότερες πληροφορίες, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το προσωπικό των λουτρών στο τηλέφωνο: 23840 91300.

Σπήλαιο Λουτρών Πόζαρ 

 Η περιοχή των Λουτρών αποτελείται από ένα μεγάλο σύμπλεγμα 16 σπηλαίων, ένα βάθρο 50 μέτρων και πολλά σπηλαιοκαταφύγια. Σχηματίστηκαν πριν χιλιάδες χρόνια, όταν η στάθμη των υδάτων ήταν στο επίπεδο των εισόδων των σπηλαίων, πριν ακόμα σχηματιστεί η πεδιάδα της Αριδαίας. Οι εξερευνήσεις των σπηλαίων έφεραν στο φως άφθονες ενδείξεις για την παρουσία αυτόχθονου πληθυσμού. Έξι από τις 20 σπηλιές, που προς το παρόν έχουν εξερευνηθεί, σε διάφορα βάθη, μέσα στη σπηλιά. Η πλειοψηφία αυτών προέρχεται από τις καφέ αρκούδες. Επίσης, βρέθηκαν οστά από λεοπάρδαλη, ύαινα και αλεπού. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στην ύπαρξη άγριας ζωής, αλλά και χλωρίδας με ίχνη από σπόρους.

Καϊμάκτσαλαν 

 Αν είσαι λάτρης του σκι είναι αδύνατον να μην έχεις επισκεφτεί ακόμη το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν. Με 14 πίστες διαφόρων δυσκολιών, εύκολες αλλά και πιο δύσκολες, ικανοποιεί όλους τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Ονομάζεται το χιονοδρομικό των Βαλκανίων, όχι άδικα αφού είναι το χιονοδρομικό που η κορυφή του είναι στα 2500 μέτρα. Το τοπίο στις πίστες είναι μοναδικό. Χωρίς φυσικά και τεχνητά εμπόδια, όλες οι διαδρομές, εντός και εκτός πίστας γίνονται με ασφάλεια και η ορατότητα βοηθάει σε αυτό. Με 20 lifts που καλύπτουν όλες τις πίστες και διαδρομές , μπορείτε να κινηθείτε σχεδόν όπου φαντάζεστε. 

Tip2: Μοναδική εμπειρία η πεζοπορία από το χιονοδρομικό κέντρο μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στην κορυφή του όρους Καϊμακτσαλάν. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, αλλά αξίζει κάθε λεπτό χωρίς υπερβολή. Μπροστά σας, το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, μνημείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αφιερωμένο στους Σέρβους πεσόντες, είναι φτιαγμένο από υλικά που βρέθηκαν στα πεδία μάχης της περιοχής.

Μαύρο Δάσος 

Το μαύρο δάσος βρίσκεται μόλις 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τα λουτρά Πόζαρ. Πρόκειται για μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Γιατί όμως λέγεται μαύρο δάσος; Είναι τόσο πυκνό που οι ακτίνες του ηλίου δε φτάνουν στο έδαφος. Τα δέντρα είναι τόσο ψηλά που σκεπάζουν τον γαλανό ουρανό. Μαγευτικό τοπίο, απαρτιζόμενο από πανύψηλα πεύκα, ίσια σαν λαμπάδες. Σημαντικής χλωρικής σημασίας, στολίζει τον κάμπο της Αλμωπίας. Το πιο ωραίο μέρος για φαγητό και μουσική κάτω από τη σκιά των δέντρων. Πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον…

Μην ξεχνάς! Κυρίαρχο ρόλο σε ένα όμορφο και ευχάριστο ταξίδι, είναι η καλή θέληση!

http://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ