Βερολίνο: Τι πρέπει να δεις!

Η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας, το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων. Κλέβει την παράσταση συνδυάζοντας αρμονικά τον ‘υπόγειο’  χαρακτήρα της με την πολυτέλεια, τα κορυφαία σύγχρονα μουσεία, τις γκαλερί, την όπερα και τους ναούς της γαστρονομίας με τις καντίνες των wurst και των έθνικ φαγητών. Όποια κι αν είναι τα γούστα σας, στο Βερολίνο θα τα ικανοποιήσετε απόλυτα. Όταν μιλάτε για μόδα, τέχνη, design και μουσική, αυτή είναι μια πόλη που πρέπει να επισκεφθείτε.

Πύλη του Βρανδεμβούργου

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο κέντρο του Βερολίνου, αποτελούσε παλιότερα την πύλη της πόλης, ενώ σήμερα είναι το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας. Το οικοδόμημα βρίσκεται στην πλατεία Παρίζερ. Η πύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ου  αιώνα.Το πιο χαρακτηριστικό σημείο σε ολόκληρο το Βερολίνο, με το Κοινοβούλιο πίσω του, αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη να φωτογραφηθεί κανείς.

Μνημείο του Ολοκαυτώματος 

Βρίσκεται δίπλα από την πύλη του Βραδενβούργου, ένα τεράστιο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Τα στενά δρομάκια του ανάμεσα στα ‘μνήματα’ θυμίζουν λαβύρινθο και αξίζει να τα περπατήσει κάποιος και να συλλογιστεί. Οι Εβραίοι της Ευρώπης ήταν τα κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος. 

Μνημείο του Τείχους 

Σημαντικό μνημείο της πόλης του Βερολίνου, βρίσκεται κοντά στο κέντρο του. Είναι ο δρόμος με το μεγαλύτερο κομμάτι (σωζόμενο) σήμερα, περίπου 70 μέτρα. Υπάρχει ακριβώς απέναντι ένα κέντρο επισκεπτών όπου προβάλλεται ένα μικρό αφιέρωμα για την ιστορία του Τείχους και λίγα μέτρα πιο κάτω ένα σημείο παρατήρησης του από ψηλά καθώς και φωτογραφίες και ένα ολιγόλεπτο βίντεο. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για μια επίσκεψη.

Θέατρο: Friedrichstadt-Palast 

Είναι το θέατρο με τη μεγαλύτερη σκηνή στον κόσμο, κατασκευασμένο από τους ανατολικούς. Δημιουργεί τώρα μουσικοχορευτικές παραστάσεις και προσελκύει θεατές από όλες τις χώρες.

Πάρκο: Botanischer Garten Berlin 

Μια όμορφη ανάπαυλα η βόλτα στον Βοτανικό κήπο σε καθηλώνει όχι μόνον με τα χρώματα, αλλά και με την ποικιλία των ειδών. Τα μάτια γεμίζουν πράσινο και το τοπίο είναι υπέροχο! 

Ψώνια: Kaufhaus des Westens (KaDeWe) 

Αν δεν έχετε μεγάλο πορτοφόλι,δεν πειράζει! Από μόνο του το KaDeWe είναι άξιο μιας επίσκεψης. Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις ιδιαίτερες γεύσεις στα καλαίσθητα μαγαζιά ποικίλων γεύσεων στον τελευταίο όροφο. Είναι γαστριμαργική εμπειρία.

toperiodikomou.gr 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ