Βασιλόπιτα κέικ

Από τον Δημήτρη Ζουμή, Pastry Chef

Υλικά συνταγής:

225 γρ. βούτυρο 82%
225 γρ. άχνη ζάχαρη
4 τμχ αβγά μεγάλα
2 τμχ ξύσμα πορτοκαλιού
8 γρ. Baking Powder
1 στικ βανίλια σκόνη
375 γρ. αλεύρι μαλακό
*100 γρ. καρύδια τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη και τα αφήνουμε να αφρατέψουν πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder. Τέλος, εάν θέλουμε ρίχνουμε τα καρύδια και ομογενοποιούμε. Σερβίρουμε σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι 24εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35 λεπτά περίπου. Κρυώνει, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με άχνη ζάχαρη και διάφορα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Βαθμός δυσκολίας: 1

https://toperiodikomou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ